BELOVED FOLLOWERS

Wednesday

AIR BERSIH DENGAN SHAKLEE WATER PITCHER @ SHAKLEE PUCHONG

 -MUDAH DIBAWA KEMANA-MANA-
(senang kan.. cuma perlu angkut jug yang ringan kemana mana sahaja anda pergi)
-MURAH BERBANDING JENAMA PENAPIS AIR YANG LAIN-
 -SANGAT MENJIMATKAN-
-TIDAK PERLU LAGI JADI KING KONG ANGKUT AIR DARIPADA MESIN PENAPIS AIR-
-KUALITI SETANDING MESIN PENAPIS AIR YANG MAHAL-
-BAIK UNTUK BUAH PINGGANG ANDA-
-AIR TIDAK BERBAU-

Inilah Sebahagian Pengalaman Yang Akan Anda Rasai Dengan
GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE






Kepentingan air yang di tapis.

Hari ini kami nak share tentang kepentingan penapis air ..

Penting Sangat Ke?
Perlu Ke?

Ada di kalangan kita sebenarnya mungkin meletakkan 100% kepercayaan tentang kebersihan air adalah tugas pihak berwajib contohnya sepeti SYABAS, SPAN dan sebagainya..



Sebaliknya air yang telah sedia dirawat juga belum pasti kebersihannya..
Ini mungkin disebabkan oleh faktor seperti paip yang telah lama di sesetengah kawasan..



Air paip yang dibekalkan ke rumah kita setiap hari diperolehi daripada alam sekitar setelah ditadah di empangan.
Air yang ditadah ini akan dirawat untuk memastikan ianya selamat untuk diminum.
Sebaik sahaja ia dirawat ia akan disimpan di tangki imbangan sebelum disalurkan kepada pengguna…

Dari tangki ini air akan dipump ke tangki servis, kita sering melihat tangki ini berdekatan dengan kawasan perumahan yang sering kita panggil sebagai menara tangki air.. Daripada tangki ini air akan diagihkan kewasan perumahan untuk kegunaan harian kita..






Sebaik air melepasi meter air, ia akan dipecahkan kepada 2.
Sebahagian air akan dibekalkan terus ke tangki simpanan air di dalam bumbung rumah dan dibekalkan terus ke paip air di dapur.
Air didalam tangki biasanya dibekalkan ke bilik air dan pili taman.

Adakah Air Paip Selamat Diminum Terus?



Sebenarnya air paip tidak selamat diminum terus.
Ianya perlu dimasak sebelum minum untuk membunuh kuman dan bakteria yang masih terdapat di dalam air.



Klorin digunakan sewaktu air dirawat di loji rawatan air pada kadar tertentu untuk membunuh kuman.
Klorin yang berlebihan pula boleh membahayakan kesihatan.

Terdapat banyak keadaan air boleh tercemar setelah dirawat sebelum digunakan oleh pengguna. Terutamanya sewaktu disimpan di dalam tangki air..



 
PENYELESAIAN PUNCA AIR BERSIH






KEISTIMEWAAN Get Clean Water Pitcher Shaklee


SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.


PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.


HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.


MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.


MENANDINGI JENAMA TERKEMUKA YANG LAIN
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama


MUDAH DI BAWA KEMANA-MANA SAHAJA
• Ringan dan mudah dibawa (Sangat suka ciri ini-nak gi berkelah pun saya boleh bawa Water Pitcher)
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak (Ni juga salah satu sebab saya nak...saya macam tak sempat nak masak air dan sejukkan pada suhu bilik untuk kegunaan harian tiap2 hari)








APA KATA MEREKA





Adakah kita sedar kepentingan air bersih selama ini? Justeru itu marilah kita mengurangkan bebanan buah pinggang kita dengan minum air yang bersih setiap hari. Wajibkan diri kita untuk sentiasa minum air yang ditapis selalu. 
Jadikan Get clean water pitcher Shaklee satu keperluan rasmi di rumah kita. Kita sihat dan keluarga kita pun sihat!

*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK

No comments:

Post a Comment