BELOVED FOLLOWERS

Tuesday

CoQ HEALTH PLUS SHAKLEE BAGUS UNTUK JANTUNG ANDA @ SHAKLEE PUCHONG


Di Malaysia, penyakit koronari jantung (CHD) atau penyakit jantung kronik antara punca terbesar kes kematian dicatatkan. Senario yang sama juga turut dikongsi oleh beberapa buah negara lain seperti Rusia, Amerika Utara dan Selatan, Australia, New Zealand, dan Eropah.

Sedar tidak sedar, kita banyak melakukan pelbagai aktiviti setiap hari.
Tidak kiralah sama ada ringan ataupun beratnya aktiviti tersebut, ianya tetap diteruskan selagi badan masih sihat. Meskipun kadang kala terasa sakit, tetapi masih ramai yang mengambil ringan.Sikap inilah yang membuatkan mereka akhirnya menderita apabila penyakit yang dihadapi menginjak kepada peringkat yang lebih merbahaya.

Begitu jugalah dengan jantung.

Nak tahu apa lagi yang lebih membingbangkan?

Satu kajian telah dilakukan dan statistik menunjukkan Penyakit Jantung dijangkakan bakal menjadi 'pembunuh senyap' ke seluruh benua di dunia menjelang tahun 2020.Berdasarkan perangkaan yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) pada tahun 2002 juga menunnjukkan satu pertiga daripada kematian manusia di seluruh dunia adalah disebabkan oleh serangan jantung.

Daripada jumlah tersebut juga didapati 40 hingga 75 peratus pesakit yang terkena serangan jantung telah meninggal dunia tanpa sempat mendapatkan rawatan.Siapakah Yang Berpotensi Untuk Mendapat Penyakit Ini?
 • Perokok
 • Individu yang memiliki sejarah keluarga yang menghidap penyakit jantung
 • Penghidap darah tinggi
 • Penghidap kencing manis
 • Individu yang berhadapan masalah obesiti
 • Individu yang menpunyai kandungan kolestrol yang tinggi dalam darah
 • Wanita yang menopausBerikut adalah tanda-tanda yang sering dialami oleh sesiapa yang menghidap penyakit jantung.
Sepertimana yang dijelaskan oleh Dr John F Kight dalam bukunya yang bertajuk "Family Medical Care" :
 • Cepat Penat : Faktor bekerja atau melakukan olahraga membuatkan seseorang itu mudah merasa penat. bagaimanapun jika aktiviti yang dilakukan ringan maka mustahillah rasa penat dapat dirasai dengan mudah. Apabila situasi tersebut berlaku ke atas anda maka berhati-hatilah kerana 70% gejala awal penyakit jantung kerana kurangnya bekalan oksigen yang memasukinya.
 • Sakit Yang Ringan : Dalam keadaan ini, sakit yang di rasai bukan hanya pada jantung, malah boleh berlaku juga pada bahagian lain seperti tulang dada, bahagian atas punggung, bahu, leher, dan rangka mulut. Mungkin nampak sedikit pelik, tetapi sekiranya anda sering merasainya maka segeralah 
 • Berpeluh Tanpa Aktiviti : Terdapat banyak dakwaan mengatakan tangan atau tubuh yang berpeluh secara tiba-tiba berkait rapat dengan penyakit jantung. Jawapannya memang benar. Secara logiknya bagaimana peluh dapat dikeluarkan tanpa melakukan aktiviti yang berat. Oleh itu berwaspadalah kerana ia merupakan salah satu petanda kepada penyakit jantung yang membawa kepada wajah yang pucat.
 • Pening dan Loya : Keadaan ini dirasai oleh kira-kira 39 peratus orang yang berhadapan dengan gangguan di bahagian pencernaan. Sekiranya masuk ke peringkat yang merbahaya, ia boleh mengakibatkan pengsan lantaran tidak kuat menahan sakit.
 • Sesak Nafas :Hampir 58 peratus lelaki/wanita tidak mampu mengawal pernafasan mereka disebabkan keletihan bekerja, mengeluarkan emosi, berjalan kaki, mendaki anak tangga, dan selepas melakukan aktiviti-aktiviti berat. Mungkin ramai yang berpendapat masalah ini normal, tetapi jika masalah sesak nafas itu selalu menyerang maka cepat-cepatlah mendapatkan rawatan dan pemeriksaan lanjut.


Bagaimana CoQ Health Plus Shaklee dapat membantu?Jom kita berkenalan dulu dengan CoQ Health Plus Shaklee
 • CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau. Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus. Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel.


Apakah peranan Co enzim Q10?

 • Co Enzim Q10 boleh didapati melalui makanan kita seharian, seperti didalam daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang, bayam dan soya. Namun akibat faktor usia kita yang semakin hari semakin tua, pengambilan supplemen Co Enzim Q10 amat disyorkan setara dengan kandungan Co Enzim Q10 dalam badan yang semakin merosot.

Ianya paling banyak didapati di organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas. Peranan Co Enzim Q10 adalah:
 • menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantung
 • bertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL) 
 • melindungi arteri dari kolestrol 'jahat'.
 • membantu menggalakkan fungsi yang sihat untuk saluran darah termasuklah yang menyalurkan darah ke jantung
Kebaikan utama Co enzim Q10 ia dapat menangani serangan jantung. Jika kita didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung, maka jantung kita berisiko untuk gagal berfungsi dan menemui ajal.

Kebaikan lain Co enzim Q10 adalah ia dapat mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Siapakah yang sesuai makan CoQHealth Plus?
 • Sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik. Bagi mereka yang sudah mencapai 3 series, CoQHealth Plus adalah suplement wajib diamalkan kerana pada peringkat usia ini kandungan Co enzim Q10 mula beransur-ansur berkurangan. Pelbagai penyakit mula muncul semasa usia di 3 series jika kita tidak bijak menguruskan hal ehwal kesihatan kita.


Kebaikan CoQHealth Plus Shaklee

 • menyokong pengeluaran tenaga dalam jantung
 • menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan kolestrol 'jahat'
 • membantu menambah dan mengekalkan tahap Co enzim Q10 dalam darah
 • meningkatkan tenaga dan stamina diri

 Umun mengetahui bahawa jantung adalah organ terpenting dalam tubuh. Dikatakan saiz jantung adalah sebesar genggaman pemiliknya dengan berat lebih kurang 300 gram.
Fungsinya adalah mengepam darah berulang kali berdasarkan irama yang telah ditetapkan.
Jadi marilah kita memelihara jantung kita supaya ianya sentiasa sihat dan stabil dengan mengamalkan
CoQHealth Plus Shaklee
InsyaAllah..Apa Kata Mereka

*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.DOWNLOAD EBOOK

No comments:

Post a Comment