BELOVED FOLLOWERS

Wednesday

JAMU DAN SUSU IBU @ SHAKLEE PUCHONG
Ibu yang menyusukan anaknya boleh mengurangkan berat badan apabila bayinya berusia tiga hingga enam bulan lebih cepat daripada ibu yang tidak menyusukan bayinya tetapi hanya menggunakan kalori.

Kajian lain menyatakan ibu yang menyusukan bayi selepas sebulan bersalin berupaya mengecilkan pinggul dan mengurangkan berat badan berbaning wanita yang memberi bayinya susu formula.

Menyentuh tentang penggunaan jamu, ada banyak pertikaian oleh pengamal perubatan. Menurut Dr Ruth Lawrence ( Professor of Pediatrics, Obstetrics & Gynecology University of Rochester School of Medicine & Dentristry), herba sama seperti ubat-ubatan yang perlu digunakan dengan berhati-hati.

Walaupun herba / jamu diperbuat daripada bahan semulajadi, tetapi ia tidak semestinya selamat, terutama bagi ibu yang menyusukan bayi. Banyak herba yang mengandungi bahan-bahan ang mempunyai kesan serupa dengan ubat-ubat tertentu yang melalui susu ibu dan berpotensi membahayakan ibu dan bayi yang disusuinya.


Contohnya, asid nikotin dan sebatian coumarin yang ditemui dalam fenugreek boleh mempunyai kesan yang sangat kuat pada degup jantung, tekanan darah, gula dalam darah, dan fungsi tubuh yang lain.

Jika ibu mengambil fenugreek secara teratur dalam jumlah yang besar, bayi juga boleh mengalami gejala ini. Ini kerana pengaruh dan konsentrasi bahan yang berbeza yang ditemui dalam the, cecair, pil, dan supplemen makanan dapat berubah-ubah. Oleh itu ibu menyusui harus berhati-hati dan selektif dalam penggunaan ubat herba atau jamu.

Dalam pada itu masih tidak dapat dipastikan kaitan di antara jaundis dan penggunaan jamu. Sebaik-baiknya anda perlu menangguhkan dahulu pengambilan jamu sehinggalah bayi berumur dua bulan untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang mungkin timbul akibat jamu yang diambil.

Adalah baik jika anda dan mana-mana ibu yang menyusu badan tidak mengambil jamu sembarangan terutamanya jamu yang tidak dilabel dan yang tidak diketahui kesahihan kendungannya.
Tahukah Anda?
·         Mengambil jamu dalam tempoh 14 hari selepas bersalin sebenarnya meningkatkan risiko bayi mendapat jaundis. Apatah lagi jika anda memiliki darah jenis O.
·         Jika ibu pernah berhadapan dengan masalah anak jaundis sebelum ini, kemungkinan untuk anak seterusnya berhadapan dengan masalah yang sama agak besar.

                                                                                                                             

Set Menyusu Shaklee adalah salah satu daripada set Shaklee set yang sangat laris dijual. Dengan adanya set ini, ibu-ibu tidak runsing lagi kerana InsyaAllah set ini dapat menambahkan lagi susu badan dan bayi jadi kenyang dan puas menyusu. Lebih ramai ibu memberi anak kebaikan susu ibu berbanding susu lembu.


SET MENYUSU SHAKLEE

Set Menyusu Shaklee ada beberapa jenis dari yang paling basic hingga ke set lengkap penyusuan. Ada juga set bajet bagi ibu yang tidak mahu mengambil keseluruhan vitamin dalam set lengkap.

Set Menyusu Shaklee diambil oleh ibu menyusui untuk jangka masa panjang dengan harganya mampu milik dan menjimatkan. Dengan dos yang sesuai, ianya juga selamat diambil oleh ibu yang menyusukan bayi jaundice dan G6PD.

Jom Kita Tengok Testimoni customer yang telah mencuba Set Menyusu Shaklee

"TESTIMONI"

*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.DOWNLOAD EBOOK

No comments:

Post a Comment