BELOVED FOLLOWERS

Tuesday

TALI PUSAT @ SHAKLEE PUCHONG
Semasa berada dalam kandungan, bayi berhubung dengan ibunya melalui tali pusat. Selepas dilahirkan, tali pusat ini tidak lagi diperlukan.
Sebaik sahaja dilahirkan, doktor akan menyepit dan memotong tali pusat bayi. Yang ditinggalkan pada tubuh bayi hanyalah tali pusat sepanjang kira-kira 2 hingga 3sm yang siap diclamp.

Tali pusat bayi sebenarnya tidak memerlukan penjagaan rapi tetapi sebalum menjadi kering dan luruh dengan sendirinya, eloklah tali pusat tersebut dibiarkan bersih dan kering sepanjang masa.Cara Menjaga:Pastikan Sentiasa Bersih
Anda boleh mencuci tali pusat bayi menggunakan pencuci spirit tetapi kajian terbaru menunjukkan tali pusat lebih cepat sembuh sekiranya dibiarkan begitu sahaja. Cuci hanya apabila kelihatan atau terkena najis.

Pastikan tangan anda bersih dan bebas daripada sebarang kekotoran sebelum mengendalikannya. Pegang tali pusat dengan hujung jari dan lap sekelilingnya sehingga kering menggunakan tuala kecil aau putik kapas yang berih.


Kering
Dedahkan dan anginkan tali pusat untuk memastikannya kering. Sekiranya tali pusat basah, lap dengan segera.


Gugur Sendiri
Biarkan tali pusat kering dan gugur dengan endirinya. Jangan sesekali menariknya dengan tangan walaupun sudah genting dan terjuntai.Tali Pusat Mungkin Dijangkiti Kuman Jika
  • Kelihatan kemerahan dan bengkak
  • Berdarah tanpa henti
  • Keluar nanah
  • Mengeluarkan bau yang kurang menyenamgkan


Petua Menjaganya :
  • Bagi tali pusat yang masih baru, ambil 2 hingga 3 helai pucuk jambu, dan diramas dengan sedikit air. Sapu air pucuk jambu itu pada pusat bayi untuk mempercepatkan tali pusatnya kering dan tertanggal.
  • Untuk menghalang pusat bayi terjojol, ambil bawang putih, satu sudu jintan putih dan sedikit abu dapur kayu arang dan tumbuk sehingga lumat. Kemudian bungkus dalam kain dan salai atau panaskan di atas tudung periuk. Selepas itu tuam pada pusat dan perut bayi. 
                                                                                                                             ___________________

Set Menyusu Shaklee adalah salah satu daripada set Shaklee set yang sangat laris dijual. Dengan adanya set ini, ibu-ibu tidak runsing lagi kerana InsyaAllah set ini dapat menambahkan lagi susu badan dan bayi jadi kenyang dan puas menyusu. Lebih ramai ibu memberi anak kebaikan susu ibu berbanding susu lembu.


SET MENYUSU SHAKLEE

Set Menyusu Shaklee ada beberapa jenis dari yang paling basic hingga ke set lengkap penyusuan. Ada juga set bajet bagi ibu yang tidak mahu mengambil keseluruhan vitamin dalam set lengkap.

Set Menyusu Shaklee diambil oleh ibu menyusui untuk jangka masa panjang dengan harganya mampu milik dan menjimatkan. Dengan dos yang sesuai, ianya juga selamat diambil oleh ibu yang menyusukan bayi jaundice dan G6PD.

Jom Kita Tengok Testimoni customer yang telah mencuba Set Menyusu Shaklee

"TESTIMONI"

*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.DOWNLOAD EBOOK

No comments:

Post a Comment