BELOVED FOLLOWERS

Friday

GLA COMPLEX SHAKLEE vs EVENING PRIMROSE OIL (EPO)




Evening Primrose Oil memang tidak asing lagi bagi kaum wanita terutamanya yang mengalami permasalahan-permasalahan wanita seperti :
  • Sindrom Prahaid (PMS)
  • Artritis Reumatoid
  • Diabetik Neuropati (masalah terjejasnya fungsi saraf akibat diabetes)
  • Ekzema
  • Kesakitan Payudara
  • Alergi 
  • Menopaus
  • Keputihan
Bagi wanita yang masih subur, tetapi mengambil perancang keluarga untuk mengelakkan kehamilan juga, EPO biasanya diambil bagi menstabilkan hormon; supaya kitaran haid masih akan berjalan seperti biasa.


Baru-baru ini ramai juga yang bertanya,

"Shaklee takde EPO ke?" 

Jawapannya, "Tidak Ada"

Tapi....
Kami ada supplement yang LEBIH BAIK DARIPADA EPO (Evening Primrose Oil)

Kejap lagi saya akan bagi tahu kenapa saya cakap GLA Complex Shaklee Lebih Baik dan Lebih Bagus daripada lambakan EPO yang ada di pasaran.

Tetapi sebelum itu mari kita kenal dengan lebih dekat apa itu EPO




EVENING PRIMROSE OIL
Ok, saya yakin kebanyakkan wanita-wanita di luar sana yang mengenali Evening Primrose Oil (EPO) ialah salah satu vitamin yang baik untuk mengurangkan kesakitan di waktu haid (period pain) dan juga memperbetulkan kitaran haid kerana ianya mudah didapati dari farmasi-farmasi seluruh negara. 

Seperti yang kita ketahui EPO diperbuat daripada minyak atau pun pati yang diekstrak daripada biji bunga Evening Primrose iaitu sejenis bunga liar yang berasal dari Amerika Utara dan juga tumbuh di kawasan Eropah dan hemisfera selatan.

Tahukah Anda?
Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). GLA dan minyak inilah yang berguna untuk menyelesaikan beberapa masalah yang disebutkan seperti di atas tadi.

***Terdapat lebih 1400 produk Evening Primrose Oil yang berdaftar dan dipasarkan di Malaysia. Hampir semua produk EPO ini adalah dalam bentuk Kapsul Gelatin Lembut ataupun Softgels Capsules. Kalau kita lihat, kebanyakkannya menggunakan perkataan Evening Primrose Oil sebagai jenama produk mereka.




GLA COMPLEX SHAKLEE
Sekarang saya nak berkongsi dengan anda semua tentang :
  1. Keistimewaan GLA Complex Shaklee.
  2. Apa yang membezakannya dengan produk-produk lain
  3. Dan sebab kenapa saya cakap GLA Complex Shaklee lebih bagus daripada EPO
Mungkin ramai yang tak menyedari bahawa GLA Complex Shaklee adalah diperolehi daripada minyak yang diekstrak dari Bunga Borage.




Mungkin anda semua tertanya-tanya mengapa Shaklee memilih Bunga Borage dan bukannya Bunga Evening Primrose sebagai sumber utama GLA.

Ini kerana :
  • Kandungan GLA dalam bunga Borage adalah 2 KALI GANDA jika dibandingkan dengan bunga Evening Primrose.
  • Kandungan GLA dalam bunga Borage adalah 3 KALI GANDA MUDAH DISERAP oleh badan berbanding dengan bunga Evening Primrose oil. Hasilnya, sudah tentu lah 3 kali ganda lebih berkesan.
  • Setiap kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi 300mg GLA yang menjadi SUMBER TERBAIK OMEGA 6.

GLA COMPLEX KOMBINASI TERHEBAT
Ada juga yang bertanya, "Kenapa produk ini tidak diberi nama Minyak Borage atau Borage Oil?  kan ianya diperbuat daripada Bunga Borage."

Betul tu, GLA Complex Shaklee diperbuat daripada Minyak Bunga Borage.

Tetapi, sesuatu yang juga perlu anda tahu ialah, GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi Minyak Borage dan juga bahan-bahan berikut :
  • Asid Gamma Linolenik (GLA)
  • Asid Linolenik
  • Minyak Bunga Matahari
  • Vitamin E
Sebab itulah, produk Shaklee ini dinamakan GLA Complex.

Kombinasi hebat yang dihasilkal ini adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. 

Bioavailabiti (kadar penyerapan) juga telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang telah dipatenkan.

Saya harap penerangan di atas sedikit sebanyak dapat membuat anda semua faham atau jelas tentang perbezaan di antara GLA Complex Shaklee dengan Produk-produk Evening Primrose(EPO)


Seterusnya apa yang saya ingin kongsikan disini ialah mengenai MANFAAT GLA COMPLEX SHAKLEE :

1. Herba Tradisi Yang Dipercayai
Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. Mengawal Selia Estrogen dan Testosterone
GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3. Melambatkan Menopaus
Memperbaiki keadaan Menopaus seperti, hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4. Memperbaiki Prostatomegaly
GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5. Menentang Kanser
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6. Memperbaiki Inflamasi Kulit
Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap, Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism, arthritis.

7. Menghalang Komplikasi Diabetes
Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringkan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

8. Pelangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan

Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone kepada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil masa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

9. Menghalang Tekanan Darah Tinggi
Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelakkan masalah jantung seperti arteriosklerosis, dan myocardial infraction.

10. Memperbaiki Tekstur Rambut
Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.1. Herba Tradisi Yang Dipercayai
Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.



APA KATA MEREKA










*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK

No comments:

Post a Comment