BELOVED FOLLOWERS

Monday

CARA NAK MENJADI AHLI SHAKLEE



Saya mula mengambil suppliment Shaklee semasa menyusu anak pertama, Muhammad Ilham Firdaus. Masa tu saya cuma ambil Set Menyusu Shaklee, Set Resdung untuk husband, dan Meal Shake untuk anak kami Firdaus.

Alhamdulillah setakat ini kami memang sangat berpuas hati dengan kesannya. Syukur sangat-sangat dipertemukan dengan suppliment Shaklee.

Antara pengalaman kami menggunakan produk Shaklee :
Selepas beberapa ketika, terdetik di hati kami untuk menjadi ahli Shaklee, untuk berkongsi kebaikan dan manfaat dengan semua orang. Dan dari situ lah kami mula berjinak-jinak dengan bisnes Shaklee.

Alhamdulillah keputusan saya untuk serius bisnes Shaklee adalah salah satu keputusan terbaik dalam hidup saya. Ia umpama salah satu hadiah terindah buat saya dan keluarga.

Berdasarkan feedback dari customer. Memang ramai yang sudah merasai kesan daripada produk Shaklee. Mereka sangat berpuas hati dengan set yang mereka makan.

Sejak akhir-akhir ini juga saya lihat semakin ramai orang yang berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Ada yang mendaftar sebab suka dengan produk Shaklee yang berkesan dan semulajadi. Tak kurang juga yang nak mendaftar sebab nak memulakan perniagaan bersama Shaklee.

Jadi dalam entry kali ini saya nak berkongsi dengan anda semua tentang :
  • Bagaimana hendak menjadi AHLI SHAKLEE
  • Kelebihan menjadi Ahli Shaklee
  • Soalan-soalan popular yang selalu ditanya sebelum mendaftar jadi ahli Shaklee


BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?

Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-
  • Yuran Pendaftaran hanya RM65 + RM10 Postage. Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.
ATAU
  • Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.
Anda boleh hubungi saya untuk mendaftar, atau anda juga boleh menggunakan Shaklee ID 1138278 (Norbaya Binti Omar) sebagai SPONSOR.


SUSAH KE JADI AHLI SHAKLEE NI?

Sebenarnya tak susah pun. Apa yang perlu anda buat ialah :
  1. Daftar sebagai Ahli Shaklee
  2. Guna / jual produk Shaklee
  3. Kumpul Point
  4. Dan Bila anda depat certain points dalam sebulan, anda akan dapat CASH BONUS!
Terbaik kan?
Tak kisah, makan sendiri jer pun kita boleh dapat bonus
Jadi bonus tu dah boleh cover cost produk yang anda makan setiap hari. 

Bagus tak?
Dekat situ pun kita dah jimat.


MAINTAIN POINT DAN KEAHLIAN
Satu lagi perkara yang saya ingin kongsikan di sini ialah, yuran keahlian yang anda bayar tu cuma SEKALI SEUMUR HIDUP. Tak payah renew every year. Boleh pakai seumur hidup.

Kalau anda cuma nak makan sendiri, tak payah maintain points bulanan atau minimum belian.

Cuma gunakan produk, dan share dengan kawan-kawan dan saudara-mara je. Kalau mereka berminat, boleh beli dengan ID anda. Anda boleh beli pada harga yang murah. Iaitu 25% lebih murah daripada Retail Price.

Tapi kalau anda ingin mulakan business dan dapat CASH BONUS, barulah anda perlu mempunyai points tertentu setiap bulan.


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
  • Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price)
  • Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus. 
  • BERPELUANG membuat biznes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR.
  • ACCESS kepada SPECIAL GROUP, Maria Firdaus' Millionaire In Shaklee (MFMS) untuk testimonial dan maklumat terperinci mengenai produk-produk Shaklee.
  • Mereka yang register dengan kami, akan dimasukkan ke dalam sebuah group Shaklee di Facebook. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini.

Macam-macam manfaat yang boleh kita dapat daripada group kami (MFMS)
  • Sistem sokongan yang kuat.
  • Anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat daripada mentor-mentor berpengalaman yang tidak jemu memberi tunjuk ajar.
  • Coaching secara online akan diberikan kepada sesiapa yang serius untuk berbisnes Shaklee
  • Anda juga akan dibekalkan dengan cara-cara atau bahan-bahan yang dapat anda gunakan untuk memulakan perniagaan online. 
  • Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini yang secara tidak lansung dapat memberikan anda sumber inspirasi dan motivasi.

Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya.

Jika anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. 

Semua orang nak tarik anda ke atas. 
Tak ade orang yang nak tolak anda ke bawah



Soalan-soalan Yang Selalu Ditanya Sebelum Daftar Jadi Ahli Shaklee :

Saya Kena Maintain Berapa Point Setiap Bulan?
Dengan Shaklee, anda tak perlu pun nak susah payah maintain point setiap bulan. Nak beli barang setiap 2-3 bulan sekali pun takde masalah. Keahliah anda akan tetap aktif.


Macam Mana Nak Beli Barang Nanti?
Anda tak perlu susah payah ke branch Shaklee sebab semua urusan pembelian boleh dibuat secara online. Lepas dah place order, biasanya dalam 2-3 hari barang dah sampai. Paling lama pun 5 hari berkerja


Berapakah Modal Untuk Memulakan Perniagaan Shaklee?
Anda tak perlukan sebarang modal untuk memulakan perniagaan Shaklee. Anda hanya perlu rajin dan follow setiap tips dan rahsia yang bakal saya kongsikan. Jika ada order produk, anda hanya minta pihak Shaklee poskan


Bila Saya Boleh Start Beli Produk Shaklee?
Anda boleh buat pembelian sekali dengan pendaftaran untuk menjimatkan kos penghantaran. Kalau anda join Shaklee untuk buat bisnes, anda boleh terus start promote Shaklee selepas menjelaskan yuran pendaftaran.


Kalau Tak Nak Buat Bisnes, Makan Sendiri Jer Boleh Ke?
Boleh sangat. Takde masalah pun sebab Shaklee takdelah mewajibkan setiap ahli buat bisnes. Tapi kalau anda nak buat bisnes, mestilah lagi bagus sebab anda boleh menjana pendapatan sampingan yang lumayan dengan Shaklee


Apa Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee?
Ada 3 kelebihan utama sebagai Pengedar Shaklee yang diringkaskan sebagai “The 3C Opportunity“. Apakah 3C itu?

1. CASH
  • Sebagai ahli Shaklee, anda akan mendapat point ataupun UV untuk setiap pembelian; tak kira vitamin, produk kecantikan mahupun sabun pencuci pinggan.
  • Cukup sebulan, point yang terkumpul akan di”reward”kan dengan cash bonus!
  • Kelebihan Shaklee ialah produknya yang merupakan produk penggunaan harian yang confirm setiap sebulan dua kita (atau customer kita) akan restock. Jadi secara tak langsung, anda akan mendapat cash bonus yang berterusan.
  • Selain itu harga sebagai pengedar juga banyak berbeza dengan harga retail yer 
  • Tips: Nak kumpul point banyak-banyak senang jer, anda boleh kongsi ID anda untuk membeli supplement bagi kaum keluarga, ofismate dan jiran-jiran.

2. CAR
  • Kalau point anda mencapai point yang telah ditetapkan, anda layak untuk menerima Car Allowance. 
  • Yang menjadikan Car Allowance Shaklee menarik ialah ianya dalam bentuk Cash! Jadi anda bebas menggunakan wang tersebut untuk membeli kereta ataupun untuk membayar ansuran kereta sedia ada.
  • Nak kumpul dan simpan untuk membeli kereta idaman anda bila dah cukup duit pun takde masalah! You decide!

3. CONVENTION
  • Tahniah! Anda dah berjaya dapat Cash Bonus dan juga Car Allowance. Tapi takkan itu jer? “C” yang ke-3 adalah convention dan percutian.
  • Anda bakal menikmati percutian bertaraf 6 bintang sekiranya anda berjaya mengumpul point yang mencukupi untuk setiap financial year.
  • Percutian yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee ini bukan sahaja percutian dalam negara, tetapi juga percutian ke luar negara!


Kalau Saya Nak Buat Bisnes, Macam Mana? Saya Malu & Tak Reti.
Berminat nak buat bisnes dengan Shaklee?
Tahniah kerana membuat pilihan yang bijak! 
Anda tak perlu risau kalau anda seorang yang pemalu dan tak reti langsung tentang online bisnes.
InsyaAllah kami akan guide anda dari A sampai Z tentang bagaimana anda boleh mula menjana pendapatan sampingan daripada Shaklee secara 100% online.



EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

No comments:

Post a Comment