BELOVED FOLLOWERS

Tuesday

SET MIGRAIN SHAKLEE

Saya cepat lesu dan letih, even though just duduk kat office je. 
Saya seorang yang tidak suka makan sayur dan ikan, 
Saya juga penghidap migrain yang teruk. 
Panadol memang bestfriend bila migrain, Selagi tak hilang sakit, selagi tu saya akan telan panadol. Kadang-kadang pain killer pun tak jalan.. 
Tapi Alhamdulillah lepas consume Set Shaklee, sampai hari ini tak ada migrain dah. 
Happy sangat..
-Jiha-

Ramai jugak yang bertanya, Shaklee ada set untuk migrain ker?
Jawapannya ADA!

Hari ni saya nak share dengan semua pasal SET MIGRAIN SHAKLEE
Saya terdetik untuk share pasal topik ini sebab weekend hari tu husband ada mengadu sakit kepala sangat. Masa tu kami baru jer nak keluar sebab ada hal dekat Bangi. Memang dah janji dengan kakak dan abang nak jumpa kat sana. Takkan nak cancel pulak kan. Diorang pun dah on the way masa tuh. Tapi husband cakap takper, kita gerak je la. Nak buat macam mana kan, kesian pulak dekat diorang.

Tapi sebelum nak keluar husband ada makan SET MIGRAIN SHAKLEE (Ostematrix + B-Complex). Mujur kat rumah macam-macam vitamin Shaklee ada. 

Senang, mix and match jer. 

Tapi sebelum ni husband memang tak pernah pun makan Set Migrain bila sakit kepala. Dan dan masa tu terfikir. So lepas makan set migrain tu kami pun bergerak ke Bangi dan bila sampai sana husband ada perasan yang kepala dia dah ok. dan x sakit..

Memang betul, PENING KEPALA DAH HILANG! 
Waah..rasa kagum sekejap. 

So lepas ni tak perlulah nak telan panadol lagi. Standard la kan, saya rasa bukan kami je, rata-rata orang kta memang daripada kecil dah diajar, bila sakit kepala je makan panadol..bila sakit kepala je telan pain killer.. tak gitu? heheh

Tapi sebenarnya tak ramai di antara kita yang tahu tentang betapa pentingnya bagi kita untuk mengamalkan cara hidup yang sihat agar kita dijauhkan serta tidak hanya bergantung kepada ubat-ubatan yang mengandungi bahan merbahaya ini.

Boleh baca entri saya sebelum ini mengenai Keracunan Ubat-Ubatan Moden


APA ITU MIGRAIN?
Migrain adalah sakit kepala yang terjadi di sebelah ataupun di kedua belah kepala yang menyakitkan dan berdenyut-denyut disertai dengan loya, mengalami gangguan visual dan beberapa symptom yang lain. Migrain boleh berlaku selama antara 4-72 jam tanpa henti.

Migrain boleh dikategorikan sebagai sakit kepala vascular (vascular headaches) iaitu saluran darah ke otak yang mengalami pengembangan dan pengecutan. Ada satu kajian dilakukan iaitu menggunakan imbasan tomography berkomputer (SPECT) menunjukkan mereka yang mengalami migraine terdapat keradangan (inflammation) yang paling ketara pada meninges (yang meliputi kulit kepala).Terdapat tiga membrane iaitu dura, arachnoid dan lapisan paling bawah atau ke dalam dipanggil pia.

Migrain atau sakit kepala sebelah amatlah menyeksakan kepada sesiapa sahaja yang mengalaminya.


APA PUNCANYA?
  1. Tidak cukup atau terlebih tidur, atau tidur yang tidak teratur boleh menyebabkan migrain
  2. Pemakanan yang tidak seimbang 
  3. Perubahan cuaca (Ini termasuk keadaan pancaran matahari yang terang atau lampu
  4. Bunyi dan bau kuat.
  5. Menonton TV atau menghadap skrin komputer terlalu lama.
  6. Tekanan emosi atau stres
  7. Merokok 
  8. Jantina (3 – 4 kali lebih kerap di hidapi wanita berbanding lelaki)
  9. Ketidakseimbangan hormon ketika dating haid (bagi wanita).
Pakar kesihatan percaya yang migrain adalah berpunca dari salur-salur darah di dalam kepala yang mengembang dan kemudian menguncup secara mengejut.

Wanita mempunyai kecenderungan menghidap migrain yang lebih tinggi berbanding lelaki (75%), kebiasaan sebelum haid dan selepas menopaus. Penemuan terbaru juga mengatakan ia mungkin disebabkan genetik.


CARA MENGATASINYA
Bila migrain datang, pesakit akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi pesakit yang agak teruk, dos dadah yang lebih tinggi diberikan agar dapat melalikan sistem badan mereka daripada kesakitan yang ditanggung.

Akan tetapi pengambilan ubat (dadah) yang berlebihan akan memudaratkan serta boleh mendatang kesan buruk terhadap kesihatan dalam jangka masa panjang.

Oleh itu, adalah lebih baik jika pesakit migrain menggunakan cara alternatif untuk mengatasi masalah migrainnya. Pengambilan supplemen natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa saya cakap terbaik?

Sebab, ia diperbuat daripada bahan makanan (vitamin semulajadi) dan diekstrak daripada makanan-makanan yang membekalkan nutrisi seimbang.


SET MIGRAIN SHAKLEE



Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)
  • Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan degupan jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium amat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf, otot, serta buah pinggang kita. 
  • Magnesium pula mustahak dalam mengekalkan metabolisma kalsium. Ia membantu mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu sebab migraine berlaku. Kajian menunjukkan Magnesium dapat membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan kekerapannya berlaku.
  • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium tanpa vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh menjadi sisa / batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex
  • Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan migrain. Vitamin B yang lengkap dalam B Complex Shaklee ini akan memastikan anda bukan saja kurang risiko diserang migrain, tapi juga penyakit-penyakit lain seperti depresi dan strok.

Jangan jadikan migraine berlarutan hingga menganggu rutin harian anda. 
Jom cegah migraine dengan Set Migrain Shaklee.


APA KATA MEREKA








*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK

No comments:

Post a Comment