BELOVED FOLLOWERS

Sunday

OMEGA GUARD SHAKLEE



Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Saya doakan agar semuanya dikurniakan kesihatan yang baik.

Hari ini saya nak berkongsi dengan semua tentang Fish Oil.
Bukan Fish cake tau! :)



Pernah dengar tak Omega Guard Shaklee?
Omega Guard adalah minyak ikan.

Sudah semestinya ramai yang pernah makan Minyak Ikan kan?
Terutamanya sekali masa pregnant.
Betul tak?
Minyak Ikan memang sangat-sangat bagus untuk otak.

Dan jangan tak tau yang minyak ikan juga sangat sesuai kepada sesiapa yang ingin menurunkan berat badan.
Betul!
Ramai yang dah cuba.

Sebenarnya banyak lagi manfaat yang boleh kita dapat dari Omega Guard Shaklee ni.
Ia bukan sahaja bagus untuk ibu mengandung dan untuk turunkan berat badan je tau.
Banyak lagi kebaikan yang boleh kita dapat.

Ramai sangat dah yang jatuh cinta dengan Omega Guard Shaklee.
Nak tau tak kenapa mereka jatuh cinta?
Sebabnya, Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan yang paling special

1 Botol untuk semua.
1 Family boleh makan
Suami, isteri, adik, kakak, anak, mertua, semuanya boleh makan.
Terbaik kan?


KENAPA HARUS PILIH OMEGA GUARD SHAKLEE?




Sebabnya adalah kerana Omega Guard Shaklee merupakan Minyak Ikan yang terbaik di dunia.
Nak tau kenapa saya cakap ia minyak ikan terbaik di dunia?
Sebabnya :
  • Ianya diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) di perairan negara Jepun.
  • Ianya bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali ganda tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan
  • Ianya merupakan minyak ikan paling tulen di dunia berbanding dengan lambakan produk Omega lain di pasaran. 
  • Ianya mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi termasuklah EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan HDA.

Dan untuk pengetahuan para pembaca, semua syarikat pengeluar suplemen adalah TIDAK DIWAJIBKAN untuk menjalan ujian klinikal ke atas produk-produk makanan tambahan.

Tetapi BERBEZA DENGAN SHAKLEE, KERANA Shaklee adalah satu-satunya syarikat pengeluar suplemen yang menjalan ujian klinikal ke atas setiap produk mereka untuk mengatahui proses dan flow bagaimana Shaklee menghasilkan setiap produk mereka.

Setiap produk yang dikeluarkan oleh Shaklee juga mempunyai Certificate of Analysis nya sendiri.

Satu kajian telah dilakukan terhadap minyak ikan di pasaran. Hasilnya menunjukkan bahawa minyak ikan Omega Guard Shaklee mengandungi EPA dan DHA yang paling tinggi membekalkan 900mg EPA dan DHA.



Ramai juga yang bertanya :
  1. Apa itu EPA dan DHA?
  2. Apakah fungsi EPA?
  3. Dan apakah tugas EPA kepada tubuh badan kita?


Fungsi EPA (Asid Eikosapentaenoat)
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi 

Tugas DHA (Asid Dokosaheksaenoat)
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

OMEGA 3 ADALAH SANGAT BAHAYA
Tahukah anda, Omega-3 di dalam kapsul yang dijual di pasaran sebenarnya mempunyai KEBAIKAN dan KEBURUKAN.

Ramai di antara kita yang tidak menyedari bahawa kebanyakkan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan.

Ada apa dengan Kaedah Penyulingan Tekanan tinggi?

Bahaya ker?

Jawapannya adalah SANGAT BAHAYA!
Nak tahu tak kenapa saya cakap bahaya?

Sebabnya :
  1. Kaedah ini akan MEMUSNAHKAN SESETENGAH NUTRIEN yang terdapat di dalam minyak ikan,
  2. Kaedah ini juga TIDAK DAPAT MENAPIS KENDUNGAN LOGAM yang akan membahayakan kesihatan.
Jadi, apa pulak kaedah yang Shaklee gunakan untuk mengekstrak minyak ikan?
Berbeza ke dengan kaedah di atas?

Sememangnya SANGAT BERBEZA

Ini kerana Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.
  • Ianya dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengskstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi.
  • Ia dapat menyingkirkan bahan-bahan bahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB(polychlorinated biphenyl)
    • *PCB-merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik.

KENAPA IKAN LAUT DALAM?
Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia;
Penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah :
  1. Sakit jantung
  2. Lelah
  3. Tekanan darah tinggi
  4. Kencing manis
Manakala, kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu yang makanan mereka adalah daging yang mempunyai banyak kolestrol menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.

Selain itu, hasil penyelidikan yang lebih mendalam mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan bahawa ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh :
  • Merendahkan lemak dalam darah
  • Menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus
  • Merawat penyakit lelah
  • Merawat alahan kulit dengan berkesan


(1) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KANAK-KANAK SIHAT & PINTAR


  • Minyak ikan yang paling tulen mengandungi 7 jenis asid Omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA
  • Membantu tumbesaran, perkembangan dan fungsi otak
  • Meningkatkan daya ingatan dan pembelajaran
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil juga didapati kurang mendapat jangkitan pernafasan.

(2) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET EKZEMA



  • Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel serta mencegah keradangan kulit dan mengurangkan kegatalan. 
  • Ianya juga membantu melembapkan dan melembutkan kulit kerana kulit kering menjadikan ekzema semakin teruk.

(3) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET SENDI


  • Omega Guard didapati dapat  melambatkan degradasi tulang rawan. 
  • Ianya boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.




  • Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
  • Omega juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
  • Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.



(4) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KEHAMILAN DAN MENYUSU





  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta.
  • Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Atas sebab ini pakar mencadangkan supliment Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu.
  • Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.


(5) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET GOUT




  • Sangat penting untuk pesakit Gout yang teruk, Omega Guard penting untuk mengelakan inflamation pada sendi-sendi pesakit. 
  • Ianya juga adalah sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak menjadi lebih teruk.


(6) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET SLIMMING


  • Omega Guard Shaklee adalah sangat tulen (ultrapure) , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.
  • Omega guard tidak mengemulsi lemak, tetapi fungsi omega guard (minyak ikan) membantu pembakaran lemak yang sudah lama termendap. Ini kerana kandungan asid lemak Omega-3 EPA (asid eicosapentaenoic) dan DHA (asid docosahexaenoic) menurunkan paras insulin kita, jadi apa-apa kalori tambahan yang kita makan akan dibakar untuk tenaga, bukannya disimpan sebagai lemak badan
  • Diet yang kaya dengan minyak omega-3 meningkatkan tahap gula dalam darah (hipoglisemia) dan hasilnya, kita mempunyai lebih banyak tenaga untuk menjalankan urusan seharian
  • Pengambilan Omega Guard dapat membantu kita mengurangkan lemak dalam badan dan juga membantu dalam usaha membina otot.
  • Omega Guard juga dapat mengurangkan selera makan.
  • Jika kita hendak kekal kenyang lebih lama antara waktu makan, pengambilan Omega Guard selepas makan (Breakfast,Lunch dan Dinner) adalah sangat membantu. 
  • Dalam satu kajian, seseorang yang mengamalkannya akan kekal kenyang lebih lama selepas makan dan makan kurang secara keseluruhan.
  • Lama kelamaan ini akan dapat membantu kita mengurangkan berat badan tanpa rasa lapar. 
  • Ini berlaku kerana minyak ikan dapat mengawal pembebasan bahan kimia yang dipanggil serotonin. Serotonin membantu mengawal selera makan dan mood anda. Serotonin merupakan kimia otak yang buat kita rasa kenyang -ini memudahkan lagi bagi kita untuk mengawal jumlah pemakanan seharian.



turun berat bedan


Omega Guard juga menjadikan diet dan senaman kita menjadi lebih efektif.
Dalam satu kajian yang dijalankan oleh Professor Peter Howe di University of South Australia, subjek yang mengambil minyak ikan dalam diet seharian , hilang
lebih banyak berat badan berbanding subjek yang tidak mengambilnya.
Jika digabungkan dengan senaman dan diet yang betul, pengambilan Omega Guard dapat membantu mempercepatkan usaha kita untuk mengurangkan berat badan.



(7) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET ASMA




  • Selalunya pengidap asma akan diberikan dengan steroid yang akan memberi kesan sampingan dalam masa jangka yang panjang. 
  • Dengan pengambilan Omega 3 mampu bertindak sebagai steroid tetapi tidak akan memberi kesan sampingan seperti steroid. 
  • Kajian menunjukkan mereka yang menghidap penyakit inflamasi seperti asma mempunyai kandungan Omega - 3 yang rendah. Oleh itu pengambilan Omega -3 dari minyak ikan yang terbaik Omega Guard membantu meredakan inflamasi.


(8) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET BUASIR




  • Baik untuk sendi dan otot. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur yang membengkak sehingga proses pembuangan air besar menjadi perit. 
  • Omega bertindak membantu untuk mengecutkan otot-otot yang bengkak tersebut.


(9) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KESIHATAN LELAKI





  • Meninggikan tahap kolesterol baik.
  • Menurunkan kadar kolesteral Jahat.
  • Memelihara jantung yang sehat yang merupakan men’s silent killer.
  • Meningkatkan tahap kecerdasan minda
  • Membekalkan tenaga dan fokus

(10) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET DARAH TINGGI




  • Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk mengurangkan hipertensi(tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang. 
  • Mereka mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. 
  • Ia menunjukkan kebaikan Omega 3merendahkan tekanan darah berbanding orang yang tidak mengambilnya.
  • Omega Guard bertindak melancarkan saluran darah, membuang kolestrol . 
  • Kolestrol yang tidak terkawal menjadi bapa kepada penyakit darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.


(11) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KESIHATAN JANTUNG




  • Hasil daripada satu peyelidikan yang dijalankan telah menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak Omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko sakit jantung koronari. 
  • Satu hidangan Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak OMega-3 EPA dan DHA.
  • Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak Omega -3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.


MANFAAT OMEGA GUARD YANG WAJIB KITA TAHU
  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita 
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat 
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok 
  5. Mengekalkan tekanan normal darah 
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 
  7. Mengurangkan sakit kepala 
  8. Merendahkan kolestrol 
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 
  11. Mengawal masalah obesiti 
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung 
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin 
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak 
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak 
  16. Membantu menyihatkan paru-paru 
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll 
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) 
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang 
  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon. 
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan 
  22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
  23. Memelihara fungsi-fungsi sendi 
  24. Mencegah penyakit gout 

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti
  • Mencegah insomnia 
  • Mengurangkan tekanan emosi 
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan 
  • Membantu memperbaiki masalah autism 
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive 
  • Mengurangkan masalah schizophrenia 
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak 

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan? 
  1. Warga Emas 
  2. Pesakit Jantung 
  3. Wanita 
  4. Wanita yang telah melahirkan anak 
  5. Pesakit darah tinggi 
  6. Orang yang selalu lupa 
  7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas 
  8. Pelajar 
  9. Ibu menyusu 
  10. Ibu Hamil 
  11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus 


Cara makan Omega Guard untuk kanak-kanak

Cara Makan 1
Kapsul Omega Guard boleh dipicit dengan jarum dan dimasukkan kedalam susu


Cara makan 2
Boleh dikunyah begitu sahaja.Selamat untuk kanak-kanak.macam gula-gula


Cara makan 3
Dipicit dalam masakan makanan harian kanak-kanak

.
Cara makan 4
Dipicitkan juga dan diberikan dalam sudu


Cara makan 5
Ditelan begitu jer..cara ni sesuai untuk kanak-kanak 10 tahun keatas


________________________________________________________

APA KATA MEREKA




























*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK