BELOVED FOLLOWERS

Sunday

CINCH VS ESP

Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Saya doakan agar semuanya dikurniakan dengan kesihatan yang baik.



Cinch vs ESP,
Agak-agak mana yang menang eh?
Huhuh, ramai juga bertanya dengan saya, apakah perbezaan di antara ESP dan Cinch Shake Shaklee?
Mana satu yang lebih bagus?

Ramai yang keliru antara dua 'hot' item ni Shaklee ini yang manakah paling terbaik untuk menguruskan berat badan.

Maklum semestinya sudah tahu, Cinch Shake lebih sinonim dengan supplement untuk kurus dari Shaklee. Dan ESP juga telah berjaya membuktikan bahawa ESP juga dapat membantu seseorang itu untuk mendapatkan berat ideal atau dalam erti kata lain kurus!

Kedua-duanya mempunyai fungsi yang sama, iaitu membekalkan PROTEIN


Apakah Fungsi Protein Dalam Membantu Mengurangkan Berat Badan?
Untuk kurus dan turunkan berat badan, protein memainkan peranan yang penting kerana proses pembakaran lemak memerlukan protein dan karbohidrat. Jika tidak cukup protein, bukan lemak yang dibakar tetapi kita bakal kehilangan jisim otot yang lebih penting dalam proses untuk mendapatkan shape yang cantik.
Mana nak cun kalau kurus sebab tak makan nasi(kurang protein) tapi otot-otot menggeleber.
Betul tak?

Tetapi...... apakah perbezaan antara dua supplement protein ini?
Sebelum kita pergi lebih jauh, jom kita ambil tahu dulu apakah matlamat kedua-dua produk ini :


ESP, pemberi TENAGA ?
Betul ke?
Betul lah tu, ESP memang memberikan tenaga, sebab tulah ianya di panggil Energizing Soy Protein. 
Apa yang menarik tentang ESP ni ialah ianya mengandungi Branch-Chain Acid Amino, yang penting untuk stimulate otot kita supaya rasa bertenaga. 



ESP juga terbukti untuk bantu mereka nak kurus.
Istimewanya ESP ni ialah kandungan indeks glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 sahaja. Bila GI rendah, kita akan rasa kenyang dalam tempoh yang lama kerana pembebasan gula dalam tempoh yang perlahan.

Jadi breakfast dengan ESP memang berupaya untuk buat kita lebih kenyang tanpa perlu turun cafe makan nasi lemak atau roti canai. 

Tapi perlu diingat,
ESP bukan meal replacement. sebab ESP tidak cukup kandungan vitamin (hanya ada sebahagian vitamin B, kalsium dan beberapa mineral lain)


CINCH
Cinch Shake adalah 'meal replacement' dan memang merupakan sebahagian dari program diet sihat shaklee. Maknanya bila tiba waktu makan, boleh gantikan Cinch Shake instead of makan nasi sebab setiap hidangan Cinch Shake menyumbang sebanyak kira-kira 270 kalori, 35 gram karbohidrat, 24 gram protein, 3 gram lemak dan 6 gram serat makanan larut. Nah, lengkap seperti 1 hidangan nasi dan lauk.

Lengkap tak?
Dah macam satu hidangan nasi dan lauk kan.

CINCH, atasi masalah YOYO effect?
Cinch memang dibuat untuk membantu kita mendapatkan berat badan yang sesuai. Jadi hasil kajian telah dibuat dan Cinch memang terbukti dapat membantu mengatasi masalah paling ditakuti oleh kita, iaitu YOYO EFFECT.



Apa itu YOYO effect

YOYO effect ni ialah apabila berat badan kita sekejap naik dan sekejap turun, macam main yoyo. 
So, kesan YOYO ni antara benda yang paling tak bagus semasa proses menurunkan berat badan. 
Berhenti sahaja berdiet, berat badan akan naik semula. 

Tak best kan?
Sangat-sangat tak best.

Kenapa jadi begitu? 
Ini terjadi kerana semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan. Tapi apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. 
Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE di hasilkan untuk mengatasi masalah YOYO EFFECT ni. 


Apa itu LEUCINE?
LEUCINE membina dan mengekalkan jisim otot dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori. Jadi bagi mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan, anda akan kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka. 



Boleh Kurus Ke Kalau Ambil Cinch?
Jawapan yang ini pun mudah juga. YA.
Dengan syarat, konsisten, disiplin dan lakukan pergerakan otot kerana leucine lebih berkesan bila bertindak dalam keadaan otot sedang bekerja, jadi proses pembuangan lemak akan lebih efisien. Jangan lah minum CInch Shake lepas tu gi bantai nasi 2 pinggan.



Dan benda yang paling asas dalam menurunkan berat badan adalah bersenam. Bersenam lah sekurang-kurangnya 3x seminggu. Takde istilah kurus tanpa senaman dan jaga pemakanan. Kurus bukan semata untuk cantik tapi apa yang penting untuk sihat sebab kegemukan boleh mengundang banyak penyakit bahaya yang boleh membawa maut.

Jadi mana yang sebetulnya diambil untuk kurus, ESP atau CINCH SHAKE? 
Jawapannya adalah berdasarkan kepada perbandingan kandungan dan fungsi bagi keduanya, CINCH SHAKE adalah pilihan yang lebih baik jika betul anda SERIUS nak kurus. 

Tetapi,

Jika anda merupakan ibu yang menyusu badan, disarankan pengambilan ESP kerana ibu menyusu memerlukan kalori lebih tinggi dari mereka yang tidak menyusu dan juga kandungan kalsium lebih tinggi dalam ESP berbanding Cinch Shake.

So, ikutlah kesesuaian masing-masing.



*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK



OMEGA GUARD SHAKLEE



Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Saya doakan agar semuanya dikurniakan kesihatan yang baik.

Hari ini saya nak berkongsi dengan semua tentang Fish Oil.
Bukan Fish cake tau! :)



Pernah dengar tak Omega Guard Shaklee?
Omega Guard adalah minyak ikan.

Sudah semestinya ramai yang pernah makan Minyak Ikan kan?
Terutamanya sekali masa pregnant.
Betul tak?
Minyak Ikan memang sangat-sangat bagus untuk otak.

Dan jangan tak tau yang minyak ikan juga sangat sesuai kepada sesiapa yang ingin menurunkan berat badan.
Betul!
Ramai yang dah cuba.

Sebenarnya banyak lagi manfaat yang boleh kita dapat dari Omega Guard Shaklee ni.
Ia bukan sahaja bagus untuk ibu mengandung dan untuk turunkan berat badan je tau.
Banyak lagi kebaikan yang boleh kita dapat.

Ramai sangat dah yang jatuh cinta dengan Omega Guard Shaklee.
Nak tau tak kenapa mereka jatuh cinta?
Sebabnya, Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan yang paling special

1 Botol untuk semua.
1 Family boleh makan
Suami, isteri, adik, kakak, anak, mertua, semuanya boleh makan.
Terbaik kan?


KENAPA HARUS PILIH OMEGA GUARD SHAKLEE?




Sebabnya adalah kerana Omega Guard Shaklee merupakan Minyak Ikan yang terbaik di dunia.
Nak tau kenapa saya cakap ia minyak ikan terbaik di dunia?
Sebabnya :
  • Ianya diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) di perairan negara Jepun.
  • Ianya bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali ganda tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan
  • Ianya merupakan minyak ikan paling tulen di dunia berbanding dengan lambakan produk Omega lain di pasaran. 
  • Ianya mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi termasuklah EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan HDA.

Dan untuk pengetahuan para pembaca, semua syarikat pengeluar suplemen adalah TIDAK DIWAJIBKAN untuk menjalan ujian klinikal ke atas produk-produk makanan tambahan.

Tetapi BERBEZA DENGAN SHAKLEE, KERANA Shaklee adalah satu-satunya syarikat pengeluar suplemen yang menjalan ujian klinikal ke atas setiap produk mereka untuk mengatahui proses dan flow bagaimana Shaklee menghasilkan setiap produk mereka.

Setiap produk yang dikeluarkan oleh Shaklee juga mempunyai Certificate of Analysis nya sendiri.

Satu kajian telah dilakukan terhadap minyak ikan di pasaran. Hasilnya menunjukkan bahawa minyak ikan Omega Guard Shaklee mengandungi EPA dan DHA yang paling tinggi membekalkan 900mg EPA dan DHA.



Ramai juga yang bertanya :
  1. Apa itu EPA dan DHA?
  2. Apakah fungsi EPA?
  3. Dan apakah tugas EPA kepada tubuh badan kita?


Fungsi EPA (Asid Eikosapentaenoat)
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi 

Tugas DHA (Asid Dokosaheksaenoat)
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

OMEGA 3 ADALAH SANGAT BAHAYA
Tahukah anda, Omega-3 di dalam kapsul yang dijual di pasaran sebenarnya mempunyai KEBAIKAN dan KEBURUKAN.

Ramai di antara kita yang tidak menyedari bahawa kebanyakkan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan.

Ada apa dengan Kaedah Penyulingan Tekanan tinggi?

Bahaya ker?

Jawapannya adalah SANGAT BAHAYA!
Nak tahu tak kenapa saya cakap bahaya?

Sebabnya :
  1. Kaedah ini akan MEMUSNAHKAN SESETENGAH NUTRIEN yang terdapat di dalam minyak ikan,
  2. Kaedah ini juga TIDAK DAPAT MENAPIS KENDUNGAN LOGAM yang akan membahayakan kesihatan.
Jadi, apa pulak kaedah yang Shaklee gunakan untuk mengekstrak minyak ikan?
Berbeza ke dengan kaedah di atas?

Sememangnya SANGAT BERBEZA

Ini kerana Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.
  • Ianya dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengskstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi.
  • Ia dapat menyingkirkan bahan-bahan bahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB(polychlorinated biphenyl)
    • *PCB-merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik.

KENAPA IKAN LAUT DALAM?
Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia;
Penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah :
  1. Sakit jantung
  2. Lelah
  3. Tekanan darah tinggi
  4. Kencing manis
Manakala, kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu yang makanan mereka adalah daging yang mempunyai banyak kolestrol menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.

Selain itu, hasil penyelidikan yang lebih mendalam mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan bahawa ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh :
  • Merendahkan lemak dalam darah
  • Menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus
  • Merawat penyakit lelah
  • Merawat alahan kulit dengan berkesan


(1) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KANAK-KANAK SIHAT & PINTAR


  • Minyak ikan yang paling tulen mengandungi 7 jenis asid Omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA
  • Membantu tumbesaran, perkembangan dan fungsi otak
  • Meningkatkan daya ingatan dan pembelajaran
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil juga didapati kurang mendapat jangkitan pernafasan.

(2) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET EKZEMA



  • Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel serta mencegah keradangan kulit dan mengurangkan kegatalan. 
  • Ianya juga membantu melembapkan dan melembutkan kulit kerana kulit kering menjadikan ekzema semakin teruk.

(3) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET SENDI


  • Omega Guard didapati dapat  melambatkan degradasi tulang rawan. 
  • Ianya boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.




  • Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
  • Omega juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
  • Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.



(4) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KEHAMILAN DAN MENYUSU





  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta.
  • Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Atas sebab ini pakar mencadangkan supliment Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu.
  • Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.


(5) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET GOUT




  • Sangat penting untuk pesakit Gout yang teruk, Omega Guard penting untuk mengelakan inflamation pada sendi-sendi pesakit. 
  • Ianya juga adalah sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak menjadi lebih teruk.


(6) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET SLIMMING


  • Omega Guard Shaklee adalah sangat tulen (ultrapure) , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.
  • Omega guard tidak mengemulsi lemak, tetapi fungsi omega guard (minyak ikan) membantu pembakaran lemak yang sudah lama termendap. Ini kerana kandungan asid lemak Omega-3 EPA (asid eicosapentaenoic) dan DHA (asid docosahexaenoic) menurunkan paras insulin kita, jadi apa-apa kalori tambahan yang kita makan akan dibakar untuk tenaga, bukannya disimpan sebagai lemak badan
  • Diet yang kaya dengan minyak omega-3 meningkatkan tahap gula dalam darah (hipoglisemia) dan hasilnya, kita mempunyai lebih banyak tenaga untuk menjalankan urusan seharian
  • Pengambilan Omega Guard dapat membantu kita mengurangkan lemak dalam badan dan juga membantu dalam usaha membina otot.
  • Omega Guard juga dapat mengurangkan selera makan.
  • Jika kita hendak kekal kenyang lebih lama antara waktu makan, pengambilan Omega Guard selepas makan (Breakfast,Lunch dan Dinner) adalah sangat membantu. 
  • Dalam satu kajian, seseorang yang mengamalkannya akan kekal kenyang lebih lama selepas makan dan makan kurang secara keseluruhan.
  • Lama kelamaan ini akan dapat membantu kita mengurangkan berat badan tanpa rasa lapar. 
  • Ini berlaku kerana minyak ikan dapat mengawal pembebasan bahan kimia yang dipanggil serotonin. Serotonin membantu mengawal selera makan dan mood anda. Serotonin merupakan kimia otak yang buat kita rasa kenyang -ini memudahkan lagi bagi kita untuk mengawal jumlah pemakanan seharian.



turun berat bedan


Omega Guard juga menjadikan diet dan senaman kita menjadi lebih efektif.
Dalam satu kajian yang dijalankan oleh Professor Peter Howe di University of South Australia, subjek yang mengambil minyak ikan dalam diet seharian , hilang
lebih banyak berat badan berbanding subjek yang tidak mengambilnya.
Jika digabungkan dengan senaman dan diet yang betul, pengambilan Omega Guard dapat membantu mempercepatkan usaha kita untuk mengurangkan berat badan.



(7) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET ASMA




  • Selalunya pengidap asma akan diberikan dengan steroid yang akan memberi kesan sampingan dalam masa jangka yang panjang. 
  • Dengan pengambilan Omega 3 mampu bertindak sebagai steroid tetapi tidak akan memberi kesan sampingan seperti steroid. 
  • Kajian menunjukkan mereka yang menghidap penyakit inflamasi seperti asma mempunyai kandungan Omega - 3 yang rendah. Oleh itu pengambilan Omega -3 dari minyak ikan yang terbaik Omega Guard membantu meredakan inflamasi.


(8) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET BUASIR




  • Baik untuk sendi dan otot. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur yang membengkak sehingga proses pembuangan air besar menjadi perit. 
  • Omega bertindak membantu untuk mengecutkan otot-otot yang bengkak tersebut.


(9) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KESIHATAN LELAKI





  • Meninggikan tahap kolesterol baik.
  • Menurunkan kadar kolesteral Jahat.
  • Memelihara jantung yang sehat yang merupakan men’s silent killer.
  • Meningkatkan tahap kecerdasan minda
  • Membekalkan tenaga dan fokus

(10) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET DARAH TINGGI




  • Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk mengurangkan hipertensi(tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang. 
  • Mereka mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. 
  • Ia menunjukkan kebaikan Omega 3merendahkan tekanan darah berbanding orang yang tidak mengambilnya.
  • Omega Guard bertindak melancarkan saluran darah, membuang kolestrol . 
  • Kolestrol yang tidak terkawal menjadi bapa kepada penyakit darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.


(11) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KESIHATAN JANTUNG




  • Hasil daripada satu peyelidikan yang dijalankan telah menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak Omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko sakit jantung koronari. 
  • Satu hidangan Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak OMega-3 EPA dan DHA.
  • Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak Omega -3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.


MANFAAT OMEGA GUARD YANG WAJIB KITA TAHU
  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita 
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat 
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok 
  5. Mengekalkan tekanan normal darah 
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 
  7. Mengurangkan sakit kepala 
  8. Merendahkan kolestrol 
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 
  11. Mengawal masalah obesiti 
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung 
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin 
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak 
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak 
  16. Membantu menyihatkan paru-paru 
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll 
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) 
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang 
  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon. 
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan 
  22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
  23. Memelihara fungsi-fungsi sendi 
  24. Mencegah penyakit gout 

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti
  • Mencegah insomnia 
  • Mengurangkan tekanan emosi 
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan 
  • Membantu memperbaiki masalah autism 
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive 
  • Mengurangkan masalah schizophrenia 
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak 

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan? 
  1. Warga Emas 
  2. Pesakit Jantung 
  3. Wanita 
  4. Wanita yang telah melahirkan anak 
  5. Pesakit darah tinggi 
  6. Orang yang selalu lupa 
  7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas 
  8. Pelajar 
  9. Ibu menyusu 
  10. Ibu Hamil 
  11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus 


Cara makan Omega Guard untuk kanak-kanak

Cara Makan 1
Kapsul Omega Guard boleh dipicit dengan jarum dan dimasukkan kedalam susu


Cara makan 2
Boleh dikunyah begitu sahaja.Selamat untuk kanak-kanak.macam gula-gula


Cara makan 3
Dipicit dalam masakan makanan harian kanak-kanak

.
Cara makan 4
Dipicitkan juga dan diberikan dalam sudu


Cara makan 5
Ditelan begitu jer..cara ni sesuai untuk kanak-kanak 10 tahun keatas


________________________________________________________

APA KATA MEREKA




























*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK

Tuesday

SET MIGRAIN SHAKLEE

Saya cepat lesu dan letih, even though just duduk kat office je. 
Saya seorang yang tidak suka makan sayur dan ikan, 
Saya juga penghidap migrain yang teruk. 
Panadol memang bestfriend bila migrain, Selagi tak hilang sakit, selagi tu saya akan telan panadol. Kadang-kadang pain killer pun tak jalan.. 
Tapi Alhamdulillah lepas consume Set Shaklee, sampai hari ini tak ada migrain dah. 
Happy sangat..
-Jiha-

Ramai jugak yang bertanya, Shaklee ada set untuk migrain ker?
Jawapannya ADA!

Hari ni saya nak share dengan semua pasal SET MIGRAIN SHAKLEE
Saya terdetik untuk share pasal topik ini sebab weekend hari tu husband ada mengadu sakit kepala sangat. Masa tu kami baru jer nak keluar sebab ada hal dekat Bangi. Memang dah janji dengan kakak dan abang nak jumpa kat sana. Takkan nak cancel pulak kan. Diorang pun dah on the way masa tuh. Tapi husband cakap takper, kita gerak je la. Nak buat macam mana kan, kesian pulak dekat diorang.

Tapi sebelum nak keluar husband ada makan SET MIGRAIN SHAKLEE (Ostematrix + B-Complex). Mujur kat rumah macam-macam vitamin Shaklee ada. 

Senang, mix and match jer. 

Tapi sebelum ni husband memang tak pernah pun makan Set Migrain bila sakit kepala. Dan dan masa tu terfikir. So lepas makan set migrain tu kami pun bergerak ke Bangi dan bila sampai sana husband ada perasan yang kepala dia dah ok. dan x sakit..

Memang betul, PENING KEPALA DAH HILANG! 
Waah..rasa kagum sekejap. 

So lepas ni tak perlulah nak telan panadol lagi. Standard la kan, saya rasa bukan kami je, rata-rata orang kta memang daripada kecil dah diajar, bila sakit kepala je makan panadol..bila sakit kepala je telan pain killer.. tak gitu? heheh

Tapi sebenarnya tak ramai di antara kita yang tahu tentang betapa pentingnya bagi kita untuk mengamalkan cara hidup yang sihat agar kita dijauhkan serta tidak hanya bergantung kepada ubat-ubatan yang mengandungi bahan merbahaya ini.

Boleh baca entri saya sebelum ini mengenai Keracunan Ubat-Ubatan Moden


APA ITU MIGRAIN?
Migrain adalah sakit kepala yang terjadi di sebelah ataupun di kedua belah kepala yang menyakitkan dan berdenyut-denyut disertai dengan loya, mengalami gangguan visual dan beberapa symptom yang lain. Migrain boleh berlaku selama antara 4-72 jam tanpa henti.

Migrain boleh dikategorikan sebagai sakit kepala vascular (vascular headaches) iaitu saluran darah ke otak yang mengalami pengembangan dan pengecutan. Ada satu kajian dilakukan iaitu menggunakan imbasan tomography berkomputer (SPECT) menunjukkan mereka yang mengalami migraine terdapat keradangan (inflammation) yang paling ketara pada meninges (yang meliputi kulit kepala).Terdapat tiga membrane iaitu dura, arachnoid dan lapisan paling bawah atau ke dalam dipanggil pia.

Migrain atau sakit kepala sebelah amatlah menyeksakan kepada sesiapa sahaja yang mengalaminya.


APA PUNCANYA?
  1. Tidak cukup atau terlebih tidur, atau tidur yang tidak teratur boleh menyebabkan migrain
  2. Pemakanan yang tidak seimbang 
  3. Perubahan cuaca (Ini termasuk keadaan pancaran matahari yang terang atau lampu
  4. Bunyi dan bau kuat.
  5. Menonton TV atau menghadap skrin komputer terlalu lama.
  6. Tekanan emosi atau stres
  7. Merokok 
  8. Jantina (3 – 4 kali lebih kerap di hidapi wanita berbanding lelaki)
  9. Ketidakseimbangan hormon ketika dating haid (bagi wanita).
Pakar kesihatan percaya yang migrain adalah berpunca dari salur-salur darah di dalam kepala yang mengembang dan kemudian menguncup secara mengejut.

Wanita mempunyai kecenderungan menghidap migrain yang lebih tinggi berbanding lelaki (75%), kebiasaan sebelum haid dan selepas menopaus. Penemuan terbaru juga mengatakan ia mungkin disebabkan genetik.


CARA MENGATASINYA
Bila migrain datang, pesakit akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi pesakit yang agak teruk, dos dadah yang lebih tinggi diberikan agar dapat melalikan sistem badan mereka daripada kesakitan yang ditanggung.

Akan tetapi pengambilan ubat (dadah) yang berlebihan akan memudaratkan serta boleh mendatang kesan buruk terhadap kesihatan dalam jangka masa panjang.

Oleh itu, adalah lebih baik jika pesakit migrain menggunakan cara alternatif untuk mengatasi masalah migrainnya. Pengambilan supplemen natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa saya cakap terbaik?

Sebab, ia diperbuat daripada bahan makanan (vitamin semulajadi) dan diekstrak daripada makanan-makanan yang membekalkan nutrisi seimbang.


SET MIGRAIN SHAKLEE



Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)
  • Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan degupan jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium amat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf, otot, serta buah pinggang kita. 
  • Magnesium pula mustahak dalam mengekalkan metabolisma kalsium. Ia membantu mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu sebab migraine berlaku. Kajian menunjukkan Magnesium dapat membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan kekerapannya berlaku.
  • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium tanpa vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh menjadi sisa / batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex
  • Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan migrain. Vitamin B yang lengkap dalam B Complex Shaklee ini akan memastikan anda bukan saja kurang risiko diserang migrain, tapi juga penyakit-penyakit lain seperti depresi dan strok.

Jangan jadikan migraine berlarutan hingga menganggu rutin harian anda. 
Jom cegah migraine dengan Set Migrain Shaklee.


APA KATA MEREKA








*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK

Monday

CARA NAK MENJADI AHLI SHAKLEE



Saya mula mengambil suppliment Shaklee semasa menyusu anak pertama, Muhammad Ilham Firdaus. Masa tu saya cuma ambil Set Menyusu Shaklee, Set Resdung untuk husband, dan Meal Shake untuk anak kami Firdaus.

Alhamdulillah setakat ini kami memang sangat berpuas hati dengan kesannya. Syukur sangat-sangat dipertemukan dengan suppliment Shaklee.

Antara pengalaman kami menggunakan produk Shaklee :
Selepas beberapa ketika, terdetik di hati kami untuk menjadi ahli Shaklee, untuk berkongsi kebaikan dan manfaat dengan semua orang. Dan dari situ lah kami mula berjinak-jinak dengan bisnes Shaklee.

Alhamdulillah keputusan saya untuk serius bisnes Shaklee adalah salah satu keputusan terbaik dalam hidup saya. Ia umpama salah satu hadiah terindah buat saya dan keluarga.

Berdasarkan feedback dari customer. Memang ramai yang sudah merasai kesan daripada produk Shaklee. Mereka sangat berpuas hati dengan set yang mereka makan.

Sejak akhir-akhir ini juga saya lihat semakin ramai orang yang berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Ada yang mendaftar sebab suka dengan produk Shaklee yang berkesan dan semulajadi. Tak kurang juga yang nak mendaftar sebab nak memulakan perniagaan bersama Shaklee.

Jadi dalam entry kali ini saya nak berkongsi dengan anda semua tentang :
  • Bagaimana hendak menjadi AHLI SHAKLEE
  • Kelebihan menjadi Ahli Shaklee
  • Soalan-soalan popular yang selalu ditanya sebelum mendaftar jadi ahli Shaklee


BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?

Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-
  • Yuran Pendaftaran hanya RM65 + RM10 Postage. Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.
ATAU
  • Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.
Anda boleh hubungi saya untuk mendaftar, atau anda juga boleh menggunakan Shaklee ID 1138278 (Norbaya Binti Omar) sebagai SPONSOR.


SUSAH KE JADI AHLI SHAKLEE NI?

Sebenarnya tak susah pun. Apa yang perlu anda buat ialah :
  1. Daftar sebagai Ahli Shaklee
  2. Guna / jual produk Shaklee
  3. Kumpul Point
  4. Dan Bila anda depat certain points dalam sebulan, anda akan dapat CASH BONUS!
Terbaik kan?
Tak kisah, makan sendiri jer pun kita boleh dapat bonus
Jadi bonus tu dah boleh cover cost produk yang anda makan setiap hari. 

Bagus tak?
Dekat situ pun kita dah jimat.


MAINTAIN POINT DAN KEAHLIAN
Satu lagi perkara yang saya ingin kongsikan di sini ialah, yuran keahlian yang anda bayar tu cuma SEKALI SEUMUR HIDUP. Tak payah renew every year. Boleh pakai seumur hidup.

Kalau anda cuma nak makan sendiri, tak payah maintain points bulanan atau minimum belian.

Cuma gunakan produk, dan share dengan kawan-kawan dan saudara-mara je. Kalau mereka berminat, boleh beli dengan ID anda. Anda boleh beli pada harga yang murah. Iaitu 25% lebih murah daripada Retail Price.

Tapi kalau anda ingin mulakan business dan dapat CASH BONUS, barulah anda perlu mempunyai points tertentu setiap bulan.


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
  • Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price)
  • Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus. 
  • BERPELUANG membuat biznes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR.
  • ACCESS kepada SPECIAL GROUP, Maria Firdaus' Millionaire In Shaklee (MFMS) untuk testimonial dan maklumat terperinci mengenai produk-produk Shaklee.
  • Mereka yang register dengan kami, akan dimasukkan ke dalam sebuah group Shaklee di Facebook. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini.

Macam-macam manfaat yang boleh kita dapat daripada group kami (MFMS)
  • Sistem sokongan yang kuat.
  • Anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat daripada mentor-mentor berpengalaman yang tidak jemu memberi tunjuk ajar.
  • Coaching secara online akan diberikan kepada sesiapa yang serius untuk berbisnes Shaklee
  • Anda juga akan dibekalkan dengan cara-cara atau bahan-bahan yang dapat anda gunakan untuk memulakan perniagaan online. 
  • Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini yang secara tidak lansung dapat memberikan anda sumber inspirasi dan motivasi.

Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya.

Jika anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. 

Semua orang nak tarik anda ke atas. 
Tak ade orang yang nak tolak anda ke bawah



Soalan-soalan Yang Selalu Ditanya Sebelum Daftar Jadi Ahli Shaklee :

Saya Kena Maintain Berapa Point Setiap Bulan?
Dengan Shaklee, anda tak perlu pun nak susah payah maintain point setiap bulan. Nak beli barang setiap 2-3 bulan sekali pun takde masalah. Keahliah anda akan tetap aktif.


Macam Mana Nak Beli Barang Nanti?
Anda tak perlu susah payah ke branch Shaklee sebab semua urusan pembelian boleh dibuat secara online. Lepas dah place order, biasanya dalam 2-3 hari barang dah sampai. Paling lama pun 5 hari berkerja


Berapakah Modal Untuk Memulakan Perniagaan Shaklee?
Anda tak perlukan sebarang modal untuk memulakan perniagaan Shaklee. Anda hanya perlu rajin dan follow setiap tips dan rahsia yang bakal saya kongsikan. Jika ada order produk, anda hanya minta pihak Shaklee poskan


Bila Saya Boleh Start Beli Produk Shaklee?
Anda boleh buat pembelian sekali dengan pendaftaran untuk menjimatkan kos penghantaran. Kalau anda join Shaklee untuk buat bisnes, anda boleh terus start promote Shaklee selepas menjelaskan yuran pendaftaran.


Kalau Tak Nak Buat Bisnes, Makan Sendiri Jer Boleh Ke?
Boleh sangat. Takde masalah pun sebab Shaklee takdelah mewajibkan setiap ahli buat bisnes. Tapi kalau anda nak buat bisnes, mestilah lagi bagus sebab anda boleh menjana pendapatan sampingan yang lumayan dengan Shaklee


Apa Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee?
Ada 3 kelebihan utama sebagai Pengedar Shaklee yang diringkaskan sebagai “The 3C Opportunity“. Apakah 3C itu?

1. CASH
  • Sebagai ahli Shaklee, anda akan mendapat point ataupun UV untuk setiap pembelian; tak kira vitamin, produk kecantikan mahupun sabun pencuci pinggan.
  • Cukup sebulan, point yang terkumpul akan di”reward”kan dengan cash bonus!
  • Kelebihan Shaklee ialah produknya yang merupakan produk penggunaan harian yang confirm setiap sebulan dua kita (atau customer kita) akan restock. Jadi secara tak langsung, anda akan mendapat cash bonus yang berterusan.
  • Selain itu harga sebagai pengedar juga banyak berbeza dengan harga retail yer 
  • Tips: Nak kumpul point banyak-banyak senang jer, anda boleh kongsi ID anda untuk membeli supplement bagi kaum keluarga, ofismate dan jiran-jiran.

2. CAR
  • Kalau point anda mencapai point yang telah ditetapkan, anda layak untuk menerima Car Allowance. 
  • Yang menjadikan Car Allowance Shaklee menarik ialah ianya dalam bentuk Cash! Jadi anda bebas menggunakan wang tersebut untuk membeli kereta ataupun untuk membayar ansuran kereta sedia ada.
  • Nak kumpul dan simpan untuk membeli kereta idaman anda bila dah cukup duit pun takde masalah! You decide!

3. CONVENTION
  • Tahniah! Anda dah berjaya dapat Cash Bonus dan juga Car Allowance. Tapi takkan itu jer? “C” yang ke-3 adalah convention dan percutian.
  • Anda bakal menikmati percutian bertaraf 6 bintang sekiranya anda berjaya mengumpul point yang mencukupi untuk setiap financial year.
  • Percutian yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee ini bukan sahaja percutian dalam negara, tetapi juga percutian ke luar negara!


Kalau Saya Nak Buat Bisnes, Macam Mana? Saya Malu & Tak Reti.
Berminat nak buat bisnes dengan Shaklee?
Tahniah kerana membuat pilihan yang bijak! 
Anda tak perlu risau kalau anda seorang yang pemalu dan tak reti langsung tentang online bisnes.
InsyaAllah kami akan guide anda dari A sampai Z tentang bagaimana anda boleh mula menjana pendapatan sampingan daripada Shaklee secara 100% online.



EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-