BELOVED FOLLOWERS

Nuffnang Ads

Wednesday

MEAL SHAKE SHAKLEE - KESAN YANG KETARA KEPADA FIRDAUS

Perkara yang cukup merisaukan setiap ibu ialah apabila si manja mereka kerap demam, selesema & batuk. 

Betul tak?

Tak tidur malam fikir..
Kesian kat anak-anak..

Kita sendiri yang besar ni pun kalau demam rasa macam dah seksa sangat dah..
Badan rasa tak sedap..
Tekak pahit..
Selera makan pun tak ada..
Macam-macam la..

Ini kan pulak budak kecik..
Kesian sangat kan..

Ramai juga rakan-rakan saya selalu mengadu mengenai anak mereka yang kerap sangat tidak sihat.
Lagi-lagi ibu bapa yang menghantar anak mereka ke nurseri..

Macam-macamlah yang dibincangkan..
Lagi-lagi hal-hal yang berkaitan dengan kebersihan nurseri..
Termasuklah juga faktor-faktor yang menyebabkan anak mereka dijangkiti penyakit dengan rakan-rakan mereka di nurseri..

Sebenarnya ini semua telah menjadi lumrah..
Memang tak dapat nak elak pun..

Sejujurnya saya sendiri pun pernah mengalami pengalaman yang sama juga..

Hal ini memang selalu terjadi kepada anak pertama saya, Muhammad Ilham Firdaus..

Sebenarnya memang sejak dari kecil lagi Firdaus memang selalu tak sihat.

Boleh dikatakan sebelum ni, tiap-tiap bulan Firdaus mesti demam..



Pernah sekali tu firdaus demam teruk..
Firdaus demam on off selama sebulan...
Risau kami masa tu..

Dah macam-macam cara kitorang try..
Bawak pergi jumpa ustaz untuk berubat..
Guna alternatif homeopati..
Ulang alik pergi klinik lagi, warded laa.. apointment ngan doktor pakar laa..
Macam-macam..
Semua macam tak jalan..

Sampaikan ada doktor kat klinik tu cakap yang dia sendiri pun tak tau nak bagi ubat apa..
Dia sendiri takut nak bagi antibiotik dah..

Mana tak nya..
Bulan tu saja firdaus dah telan 3 botol antibiotik..
Ubat-ubatan yang lain takyah cakap laa..
Dah macam-macam bagi..

Perasaan masa tu tak tau la caner..
Sedih betul masa tu..
Serabut otak fikir..
Pergi kerja pun hati tak tenang je..

24 jam fikirkan Firdaus..



Sejak firdaus lahir..
Dah bermacam-macam ubat dah masuk dalam badan Firdaus..
Ubat demam..
Ubat batuk..
Ubat Selsema..
Antibiotik..
Macam-macam..




Firdaus juga pernah kena rotavirus..

Rotavirus adalah sejenis virus yg menjadi punca utama cirit-birit teruk dikalangan kanak-kanak.
Penyebab utama rotavirus adalah tahap kebersihan keadaan sekeliling yg kurang baik. 

Rotavirus tersebar melalui najis yg mengandungi rotavirus ke mulut serta makanan dan air tercemar. Virus ini juga boleh berjangkit melalui permukaan peralatan spt permainan, tombol pintu dan pinggan-mangkuk yg tak dibasuh dgn betul. rotavirus boleh kekal selama beberaja jam di atas kulit manusia dan mampu bertahan beberapa hari di permukaan yg keras. ia juga boleh hidup selama seminggu dlm najis individu yg dijangkiti. 


Masa firdaus kena rotavirus tu, seminggu kami berkampung di hospital.
Seminggu firdaus kena drip..
Kesian dia..
Nampak sangat dia stress masa tu..
Sampai ada satu hari tu firdaus mengamuk dan menangis nak tarik drip dari tangan dia.

Sayu sangat hati masa tu..




Jangkitan pada mulut pun firdaus pernah kena..
Memang kesian, mulut firdaus merekah dan berdarah.
Setiap kali nak minum susu atau makan sure menangis sebab sakit dekat bibir..
Dan setiap kali minum susu mesti kat puting botol susu tu ada darah dan setiap kali minum susu dia akan menangis sebab sakit....
Puas pujuk dan tenangkan dia..

Masa kena tu Firdaus senyap jer..
Kadang-kadang satu hari tu nak dengar Firdaus bercakap pun payah..

Kesian sangat..
Hanya tuhan je tau betapa risau nya kami masa tu..



Tapi alhamdulillah sangat-sangat..
Kami dipertemukan dengan Meal Shake Shaklee..
Bulan pertama saya masuk Shaklee masa tu tengah promo Meal Shake..

Sebelum ni antara supplemen wajib Firdaus ialah ialah minyak ikan dan multivitamin, dua-dua beli kat farmasi.

Bila Firdaus consume multivitamin dan minyak ikan yang kami beli tu, ok la..
Nampak la perubahannya sikit..

Tapi..
Bila kami bertukar kepada Meal Shake Shaklee..
SubhanaAllah..kesannya lagi hebat.
Imun Firdaus jadi lebih kuat..



Secara jujurnya.. kami memang tak menaruh harapan yang tinggi pada Meal Shake pada masa tu..
Memang tak sangka pun..

Pada kami ia cuma produk kesihatan yang biasa-biasa jer untuk kanak-kanak..
Seperti produk-produk lain yang berlambak kat pasaran..
Memang saja-saja nak try..

Tapi sangkaan kami betul betul meleset..
Memang betul-betul tak sangka..

Alhamdulillah..
Selepas Firdaus consume Meal Shake Shaklee..
Dengan Kuasa Allah, Firdaus dah jarang tak sihat..
Sangat-sangat jarang..

Memang tak terkata perasaan kami pada masa tu..
Rasa bersyukur sangat-sangat..
Ibu bapa mana la yang tak suka melihat anak-anak mereka sihat kan..
Ceria...
Aktif...

Huu...gembiranya rasa..

So sekarang...
No more medicine for our kids..
Hanya Meal Shake untuk anak-anak kami..

Nak tau apa lagi BONUS yang kami dapat dari Meal Shake ..

Firdaus dah suka makan!!




Kalau dulu Firdaus sangat-sangat susah nak makan..tapi sekarang Firdaus dah minat makan..
Firdaus memang picky eater..

Kalau dulu nak makan benda-benda merepek jer..
Keropok laa..
Biskut laa..

Nasi bukannya nak pun..
Puas laa nak pujuk dia makan..
2, 3 suap pun susah nak habis..

Kadang-kadang tu, sampai kita pun sama duk berlari satu rumah nak bagi dia makan..
huhuh..



Tapi sekarang Firdaus dah lain..
Dia suka makan..
Kadang-kadang tu dia sendiri yang yang mintak nak makan nasi..

Memang hepi sangat tengok anak-anak sihat, ceria...
Alhamdulillah..
Thank You Allah...






So hari ini saya nak berkongsi kebaikan dan manfaat SET KANAK-KANAK SHAKLEE kepada semua..
Inilah set yang memberi perubahan besar kepada kami sekeluarga..

Set ini terdiri daripada dua supplemen, iaitu :

  1. MEAL SHAKE SHAKLEE
  2. OMEGA GUARD


Meal Shake Shaklee
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi19 vitamin utama dan mineral tambahan serta sarat dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. 



Antara kelebihan Mealshakes adalah:
  • meningkatkan tahap imuniti anak khususnya bagi yang kerap demam, batuk dan selsema
  • membuka dan meningkatkan selera makan khususnya bagi anak-anak yang picky eater
  • membantu mengatasi sembelit bagi anak-anak
  • membantu mengatasi masalah asthma
  • membekalkan zat dan nutrien lengkap yang diperlukan anak-anak bagi tumbesaran yang lebih sihat dan sempurna
  • Meal Shakes juga sesuai utk seisi keluarga.
  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Anak tak mudah jatuh sakit 
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak anak yang berpuasa 
  • Sebagai cara untuk menambah berat makan anak 
  • Kaya dengan kalsium, magnesium, itamin, dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat 
  • Sangat mudah diberi kepada anak anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula 
  • Rendah lemak dan glisemik agar anak anda tidak menghadapi obesiti Makanan otak yang bijak kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein.
Omega 

Omega Guard
Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk seperti ikan sardin, ikan kembung, ikan bilis dan ikan herring diperairan negara Jepun. Ia bukan diambil dari hati ikan. Ketumpatan Omega Guard adalah 3 kali ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan.

Omega Guard Shaklee membekalkan rangkaian penuh 7 spektrum minyak ikan berbanding minyak ikan yang berada dipasaran. Manfaat omega guard adalah untuk seluruh ahli keluarga daripada bayi kecil, kanak-kanak, remaja, orang dewasa dan warga tua.

Antara kelebihan Omega Guard adalah:

  • Bagus untuk Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). Kanak-kanak yang hiperaktif biasanya mempunyai jumlah omega-3 yang rendah berbanding kanak-kanak normal. Penggunaan suplemen omega-3 dapat membantu membaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif, dan meningkatkan tumpuan bagi kanak-kanak bawah 12 tahun.
  • Bagus untuk Diabetes. Satu kajian kecil yang dijalankan ke atas kanak-kanak yang mengidap diabetes jenis ke-2 (diabetes mellitus), mereka yang makan makanan yang tinggi kandungan omega-3 mampu mengurangkan tahap diabetes.
  • Bagus untuk masalah Kemurungan. Kajian pada 2006, minyak ikan mampu mengurangkan simptom kemurungan keatas kanak-kanak dari usia 6-12 tahun.
  • Meningkatkat kecerdsasan otak kanak-kanak
  • Membantu permasalahan asma di kalangan kanak-kanak
  • Membantu mengekalkan kesihatan optima di kalanga kanak-kanak
  • Meningkatkat keupayaan pembelajaran dan dan kemahiran kognitif kanak-kanak.



APA KATA MEREKA PULA






                                                                                                                            
Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.


Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di 

  • Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
  • Email : imanfirdaus2014@gmail.com 

Semoga mendapat manfaat

-Norbaya Omar-
-SID 1138278-


                                                                                                                         



EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.

Apa Yang Perlu Anda Buat?
Pertama sekali,
Download EBook ni


=>  SORRY BOS!! SAYA TERPAKSA BERHENTI KERJA

Luangkan masa.
Baca..
Hayati..


And then you decide.. :)

Friday

GLA COMPLEX SHAKLEE vs EVENING PRIMROSE OIL (EPO)




Evening Primrose Oil memang tidak asing lagi bagi kaum wanita terutamanya yang mengalami permasalahan-permasalahan wanita seperti :
  • Sindrom Prahaid (PMS)
  • Artritis Reumatoid
  • Diabetik Neuropati (masalah terjejasnya fungsi saraf akibat diabetes)
  • Ekzema
  • Kesakitan Payudara
  • Alergi 
  • Menopaus
  • Keputihan
Bagi wanita yang masih subur, tetapi mengambil perancang keluarga untuk mengelakkan kehamilan juga, EPO biasanya diambil bagi menstabilkan hormon; supaya kitaran haid masih akan berjalan seperti biasa.


Baru-baru ini ramai juga yang bertanya,

"Shaklee takde EPO ke?" 

Jawapannya, "Tidak Ada"

Tapi....
Kami ada supplement yang LEBIH BAIK DARIPADA EPO (Evening Primrose Oil)

Kejap lagi saya akan bagi tahu kenapa saya cakap GLA Complex Shaklee Lebih Baik dan Lebih Bagus daripada lambakan EPO yang ada di pasaran.

Tetapi sebelum itu mari kita kenal dengan lebih dekat apa itu EPO




EVENING PRIMROSE OIL
Ok, saya yakin kebanyakkan wanita-wanita di luar sana yang mengenali Evening Primrose Oil (EPO) ialah salah satu vitamin yang baik untuk mengurangkan kesakitan di waktu haid (period pain) dan juga memperbetulkan kitaran haid kerana ianya mudah didapati dari farmasi-farmasi seluruh negara. 

Seperti yang kita ketahui EPO diperbuat daripada minyak atau pun pati yang diekstrak daripada biji bunga Evening Primrose iaitu sejenis bunga liar yang berasal dari Amerika Utara dan juga tumbuh di kawasan Eropah dan hemisfera selatan.

Tahukah Anda?
Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). GLA dan minyak inilah yang berguna untuk menyelesaikan beberapa masalah yang disebutkan seperti di atas tadi.

***Terdapat lebih 1400 produk Evening Primrose Oil yang berdaftar dan dipasarkan di Malaysia. Hampir semua produk EPO ini adalah dalam bentuk Kapsul Gelatin Lembut ataupun Softgels Capsules. Kalau kita lihat, kebanyakkannya menggunakan perkataan Evening Primrose Oil sebagai jenama produk mereka.




GLA COMPLEX SHAKLEE
Sekarang saya nak berkongsi dengan anda semua tentang :
  1. Keistimewaan GLA Complex Shaklee.
  2. Apa yang membezakannya dengan produk-produk lain
  3. Dan sebab kenapa saya cakap GLA Complex Shaklee lebih bagus daripada EPO
Mungkin ramai yang tak menyedari bahawa GLA Complex Shaklee adalah diperolehi daripada minyak yang diekstrak dari Bunga Borage.



Mungkin anda semua tertanya-tanya mengapa Shaklee memilih Bunga Borage dan bukannya Bunga Evening Primrose sebagai sumber utama GLA.

Ini kerana :
  • Kandungan GLA dalam bunga Borage adalah 2 KALI GANDA jika dibandingkan dengan bunga Evening Primrose.
  • Kandungan GLA dalam bunga Borage adalah 3 KALI GANDA MUDAH DISERAP oleh badan berbanding dengan bunga Evening Primrose oil. Hasilnya, sudah tentu lah 3 kali ganda lebih berkesan.
  • Setiap kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi 300mg GLA yang menjadi SUMBER TERBAIK OMEGA 6.

GLA COMPLEX KOMBINASI TERHEBAT
Ada juga yang bertanya, "Kenapa produk ini tidak diberi nama Minyak Borage atau Borage Oil?  kan ianya diperbuat daripada Bunga Borage."

Betul tu, GLA Complex Shaklee diperbuat daripada Minyak Bunga Borage.

Tetapi, sesuatu yang juga perlu anda tahu ialah, GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi Minyak Borage dan juga bahan-bahan berikut :
  • Asid Gamma Linolenik (GLA)
  • Asid Linolenik
  • Minyak Bunga Matahari
  • Vitamin E
Sebab itulah, produk Shaklee ini dinamakan GLA Complex.

Kombinasi hebat yang dihasilkal ini adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. 

Bioavailabiti (kadar penyerapan) juga telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang telah dipatenkan.

Saya harap penerangan di atas sedikit sebanyak dapat membuat anda semua faham atau jelas tentang perbezaan di antara GLA Complex Shaklee dengan Produk-produk Evening Primrose(EPO)


Seterusnya apa yang saya ingin kongsikan disini ialah mengenai MANFAAT GLA COMPLEX SHAKLEE :

1. Herba Tradisi Yang Dipercayai
Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. Mengawal Selia Estrogen dan Testosterone
GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3. Melambatkan Menopaus
Memperbaiki keadaan Menopaus seperti, hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4. Memperbaiki Prostatomegaly
GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5. Menentang Kanser
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6. Memperbaiki Inflamasi Kulit
Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap, Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism, arthritis.

7. Menghalang Komplikasi Diabetes
Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringkan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

8. Pelangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan

Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone kepada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil masa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

9. Menghalang Tekanan Darah Tinggi
Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelakkan masalah jantung seperti arteriosklerosis, dan myocardial infraction.

10. Memperbaiki Tekstur Rambut
Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.1. Herba Tradisi Yang Dipercayai
Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.



APA KATA MEREKA










                                                                                                                            
Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.


Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di 

  • Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
  • Email : imanfirdaus2014@gmail.com 

Semoga mendapat manfaat

-Norbaya Omar-
-SID 1138278-


                                                                                                                         



EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.

Apa Yang Perlu Anda Buat?
Pertama sekali,
Download EBook ni


=>  SORRY BOS!! SAYA TERPAKSA BERHENTI KERJA

Luangkan masa.
Baca..
Hayati..


And then you decide.. :)

Tuesday

10 LANGKAH BERJAYA PENYUSUAN @ SHAKLEE PUCHONG

Mencapai impian untuk berjaya dalam penyusuan susu ibu yang eksklusif memerlukan strategi yang tersendiri. Jika tersilap langkah, anda mungkin berputus asa dan menarik diri walaupun masih di peringkat awal.

Jangan cepat berputus asa.
Ikutilah langkah-langkah berikut yang InsyaAllah dapat membantu impian anda :






PILIHAN BERTEPATAN 
Kejayaan penyusuan susu ibu perlu bermula sebaik bayi dilahirkan. Jika mahu bayi disusukan secara eksklusif, pilihlah Hospital Rakan Bayi sebagai tempat bersalin anda. Anda juga perlu berbincang dengan doktor berkenaan penggunaan ubat penahan kesakitan sewaktu proses bersalin kerana kadang kala ia menyebabkan bayi lambat memberi tindak balas sewaktu pertama kali menyusukannya






KELAS PENYUSUAN

Kebanyakkan hospital menawarkan kelas antenatal bagi membolehkan anda mempersiapkan diri sebelum kelahiran bayi. Dalam kelas berkenaan anda akan mempelajari proses kehamilan, kelahiran dan selepas kelahiran termasuk hal hal berkaitan dengan penyusuan susu badan.







KUMPUL MAKLUMAT
Dapatkan sebanyak mungkin maklumat berkaitan penyusuan daripada buku, majalah, akhbar, dan internet.












WUJUDKAN MENTOR
Sesiapa sahaja boleh menjadi mentor anda. Namun mereka mestilah terdiri daripada golongan yang mengamalkan penyusuan eksklusif. Sudah pasti anda akan mendapat tunjuk ajar dan maklumat berguna. Anda juga boleh menyertai mana-mana kumpulan sokongan penyusuan susu ibu. Kumpulan ini dapat menjadi sumber terbaik anda untuk mendapatkan khidmat nasihat mengendalikan masalah sepanjang menyusukan bayi.








SOKONGAN KELUARGA
Sokongan mereka menjadi tulang belakang kejayaan ibu. Pastikan anda dikelilingi orang-orang yang sentiasa menokong anda selepas membuat keputusan menyusukan bayi secara eksklusif.









PAM PAYU DARA 
Pemilihan aksesori ini perlu bagi ibu bekerjaya yang mahu menyusukan bayi secara eksklusif. Antuan pam ini membolehkan ibu mengumpul stok bekalan susu ketika berada di pejabat. Dalam membuat pemilihan pam yang berkesan, anda perlu meninjau beberapa jenis pam yang dapat memenuhi keperluan anda. Dapatkan nasihat daripada pakar laktasi berkenaan hal ini.








PAKAIAN KHUSUS 
Kini terdapat pelbagai pakaian khusus untuk ibu menyusukan bayi. Pakaian ini menjamin keselesaan ibu ketika menyusukan bayi terutama di public. Jadi tiada lagi alasan untuk anda tidak menyusukan bayi kerana segala aksesori tambahan yang ada membantu dan menyokong ibu menyusukan bayi secara eksklusif tanpa mengira masa dan tempat.



TETAPKAN MATLAMAT 
Mulakan langkah penyusuan dengan meletakkan sasaran selama enam bulan yang pertama. Biasanya selepas enam bulan, ibu pasti berasa sayang untuk menghentikan penyusuan, jadi teruskan lagi sampai anak berusia setahun dan seterusnya sehingga dua tahun atau selagi anak mahukan susu ibu.



KELEBIHAN JANGKA PANJANG

Ia akan hadir dengan sendiri apabila ibu mendapati betapa untungnya memberi susu ibu berbanding susu formula. Paling utama apabila melihat tahap kesihatan anak yang jarang diserang demam dan selsema.






YAKIN BOLEH
Tiada alasan untuk anda tidak boleh menyusukan anak. Sebenarnya walau secanggih dan selengkap manapun kelengkapan penyusuan yang anda miliki tetapi jika tidak diiringi dengan keyakinan diri yang tinggi maka proses menyusukan bayi sukar direalisasikan.


Justeru, tanamkan dalam diri sejal awal kehamilan lagi untuk memberikan yang terbaik pada zuriat tersayang.

InsyaAllah.
Anda Boleh!

Jangan terpengaruh dengan kata-kata bahawa susu anda tidak mencukupi untuk bayi anda. Jika anda berupaya melahikan seorang bayi ke dunia ini, anda sudah pasti mampu memberikannya susu yang terbaik.

Jangan risaukan kekerapan bayi membuang air besar. Ini merupakan perkara biasa bagi bayi yang diberi susu ibu. Najis biasanya cair sedikit dan bewarna kekuningan.



                                                                                                                             



Set Menyusu Shaklee adalah salah satu daripada set Shaklee set yang sangat laris dijual. Dengan adanya set ini, ibu-ibu tidak runsing lagi kerana InsyaAllah set ini dapat menambahkan lagi susu badan dan bayi jadi kenyang dan puas menyusu. Lebih ramai ibu memberi anak kebaikan susu ibu berbanding susu lembu.


SET MENYUSU SHAKLEE

Set Menyusu Shaklee ada beberapa jenis dari yang paling basic hingga ke set lengkap penyusuan. Ada juga set bajet bagi ibu yang tidak mahu mengambil keseluruhan vitamin dalam set lengkap.

Set Menyusu Shaklee diambil oleh ibu menyusui untuk jangka masa panjang dengan harganya mampu milik dan menjimatkan. Dengan dos yang sesuai, ianya juga selamat diambil oleh ibu yang menyusukan bayi jaundice dan G6PD.

Jom Kita Tengok Testimoni customer yang telah mencuba Set Menyusu Shaklee

"TESTIMONI"

                                                                                                                            
Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.


Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di 

  • Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
  • Email : imanfirdaus2014@gmail.com 

Semoga mendapat manfaat

-Norbaya Omar-
-SID 1138278-


                                                                                                                         



EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.

Apa Yang Perlu Anda Buat?
Pertama sekali,
Download EBook ni


=>  SORRY BOS!! SAYA TERPAKSA BERHENTI KERJA

Luangkan masa.
Baca..
Hayati..


And then you decide.. :)

Monday

KOLEKSI KERTAS SOALAN PERCUBAAN UPSR PERINGKAT NEGERI 1 MALAYSIA

Assalammualaikum dan selamat sejahtera..

Saya yakin, ramai di antara kita yang mempunyai anak, anak saudara, adik, anak jiran, anak rakan atau sesiapa sahaja yang anda kenal yang bakal memduduki peperiksaan UPSR pada tahun ini.



Sekarang dah bulan Ogos,jadi tak sampai sebulan lagi calon UPSR bakal menduduki peperiksaan tertinggi bagi peringkat sekolah rendah.

Kadang kala, kita sebagai ibu bapa pula yang terlebih risau berbanding anak-anak kita yang bakal menduduki peperiksaan UPSR. Guru-guru juga tidak ketinggalan yang resah gelisah memikirkan anak didik mereka yang sedang menjawab kertas peperiksaan hari ini


Sekarang ini,bukan lagi masa untuk membaca buku teks atau nota-nota yang panjang.

Sebaliknya masa yang ada sekarang ini,perlu digunakan sebaik mungkin untuk mengulang kaji soalan-soalan tahun lepas dan  soalan-soalan percubaan bagi seluruh negeri di Malaysia ini.

KOLEKSI SOALAN-SOALAN UPSR  1 MALAYSIA
http://www.bumigemilang.com/soalan-percubaan-upsr-2014-koleksi-semua-negeri/

Ibu bapa juga boleh melatih anak-anak menjawab soalan-soalan ini mengikut masa sebenar agar mereka lebih yakin dan dapat membiasakan mereka untuk menjawab soalan semasa peperiksaan sebenar kelak.

Pelajar cemerlang memperuntukkan masa untuk menjawa contoh soalan setiap hari. Ini akan membiasakan dirinya dengan corak soalan yang sering keluar dalam peperiksaan dan bagaimana menjawabnya.


Bagaimana mahu mendapat keberkatan ilmu?
  • Memasang niat yang ikhlas 
  • Sentiasa mendoakan kesejahteraan kedua ibu-bapa
  • Mendoakan guru-guru dan pensyarah yang mengajarkan ilmu
  • Memohon maaf serta pohon halalkan ilmu yang telah diajar oleh guru
  • Meminta guru serta pensyarah juga mendoakan untuk diri kita
  • Menjaga ibadah kita kepada Allah
  • Memiliki hati yang terang serta bersih dengan sentiasa bertaubat,serta beristighfar
  • Sentiasa dalam berkeadaan berwudu
  • Sentiasa memaafkan kesalahan orang lain
  • Memakan makanan yang halal
  • Pecahkan kitaran sengsara dalam hidup,ertinya menghentikan perbuatan tidak elok

Bagaimana melatih diri?
  • Memprogram minda agar sentiasa positif dalam apa jua kerja kita •Sentiasa buat latihan menjawab soalan dengan jawapan lengkap kemudian membuat rujukan dengan guru
  • Latih tubi jawab soalan dalam kumpulan
  • Melatih diri menjawab soalan sepertimana dalam suasana peperiksaan
  • Membuat dan merangka peta minda bagi subjek-subjek berkaitan
  • Menjadikan sebuah“study room bagi tujuan bilik gerakan peperiksaan
  • Sentiasa mengingatkan diri dengan baki bilangan hari peperiksaan
  • Meletakkan kata perangsang kejayaan pada sudut tempat belajar/gambar
  • Kenalpasti rakan sebelah anda atau sekeliling di dewan peperiksaan agar tidak gemuruh

Malam Sebelum Peperiksaan 
  • Melakukan solat taubat,hajat,witir
  • Sediakan semua bekalan untuk peperiksaan, baju, stokin, alat tulis, slip peperiksaan
  • Amalkan meminum air masak
  • Memiliki jam tangan(berjarum) agar mudah merangka masa menjawab soalan
  • Jangan menonton televisyen sebelum tidur
  • Tidur awal sebelum peperiksaan dan mengunci jam loceng agar tidak bangun lewat
  • Berdoa kepada Allah dan sentiasa berfikiran positif


Di Pagi Peperiksaan
  • Bangun pagi dengan memotivasikan diri untuk berjaya 
  • Mandi dengan air panas agar badan segar( basuh hujung kaki dahulu kemudian barulah kebahagian atas)
  • Solat sunat 2 rakaat sebelum subuh
  • Sarapan pagi terlebih dahulu
  • Minum air berglukosa pada waktu pagi
  • Memakai wangian yang sederhana bau,minyak rambut dan sebagainya
  • Bersalam dengan ibu-bapa sebelum pergi
  • Keluar dengan langkah kaki kiri dahulu dengan membaca doa
  • Pergi awal ke dewan peperiksaan


DOA IBU BAPA UNTUK ANAK MENGHADAPI PEPERIKSAAN



Ya Allah, Ya Tuhan Kami, Kami mohon keampunan Mu, kami mohon kerahmatan Mu, kami mohon taufik dan hidayah Mu ya Allah.

Ya Allah, Ya Tuhan Kami, Kau ampunkanlah dosa kami, dosa kedua ibu bapa kami, dosa anak anak kami, dosa saudara mara kami, dosa ahli keluarga kami, dosa guru guru kami dan dosa semua kaum muslimin dan muslimat.

Ya Allah, Ya Tuhan Kami, Permudahkan urusan kami di dunia dan urusan kami di akhirat. Jadikanlah kami manusia yang sentiasa bersyukur kepada Mu. Jadikanlah kami manusia yang sentiasa mencintai Mu ya Allah. Ya Allah, jadikanlah apa yang kami lakukan ini sebagai suatu amal ibadah yang diterima Mu.

Ya Allah, Ya Tuhan Kami, Ikhlaskan hati anak anak kami untuk mempelajari ilmu Mu. Tetapkan niat dihati mereka agar apa yang mereka lakukan ini semata mata kerana Mu ya Allah. Semata mata kerana Mu ya Allah. Semata mata kerana Mu ya Allah.

Ya Allah, Kami mohon kepada Mu, permudahkanlah mereka faham apa yang diajar oleh guru-guru mereka ketika mereka berada di dalam kelas. Lapangkanlah dada mereka untuk menerima ilmu Mu ya Allah.

Ya Allah, Tidak lama lagi, anak anak kami akan menduduki peperiksaan UPSR, PMR, SPM dan peperiksaan-peperiksaan lain ya Allah. Kami mohon kepada Mu ya Allah, bantulah anak anak kami dalam peperiksaan yang akan mereka hadapi ya Allah.

Ya Allah, Peliharalah kesihatan anak anak kami dihari peperiksaan nanti. Permudahkanlah mereka menjawab soalan ketika peperiksaan nanti. Berikanlah ketenangan kepada mereka ketika menjawab soalan, jauhilah mereka daripada perasaan resah dan gelisah ketika menjawab soalan peperiksaan. Dorongkanlah hati mereka untuk menjawab setiap soalan sepertimana skema jawapan.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, Lembutkanlah hati pemeriksa yang memeriksa kertas jawapan anak kami nanti. Dorongkanlah hati dia untuk memberi markah yang lebih kepada anak anak kami. Tutuplah matanya daripada melihat kesalahan yang anak kami lakukan.

Ya Allah, Berilah keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan anak anak kami. Mudah-mudahan dengan keputusan yang cemerlang ini, mereka dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi lagi, semoga ia sebagai pembuka jalan untuk mereka menjadi hamba Mu yang soleh dan menghampirkan diri mereka kepada Mu.

Jadikanlah anak anak kami pelajar yang cemerlang ya Allah, cemerlang di dunia dan cemerlang di akhirat. Kami mohon kepada Mu, Kau perbaikilah akhlak anak anak kami. Jadikanlah mereka pelajar yang cemerlang dan mempunyai sahsiah diri yang baik. Tanamlah sifat mahmudah dalam diri mereka dan buanglah sifat mazmumah dalam diri mereka. Ya Allah, jadikanlah anak anak kami seorang pemimpin di kalangan orang yang bertakwa.

Ya Allah, Apa yang kami doakan ini bukan untuk diri anak anak kami sahaja, tetapi apa yang kami doakan ini juga untuk anak anak sahabat ku ya Allah. Berikanlah mereka kejayaan yang cemerlang di dunia dan di akhirat.

Ya Allah, Sesungguhnya, anak kami inilah harapan kami. Kami mahu mereka Berjaya ya Allah. Kami mahu mereka mengubah nasib keluarga kami ya Allah. Berikanlah taufik dan hidayah Mu yang berkekalan ya Allah.

Ya Allah, Jadikanlah anak kami anak yang soleh ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah, Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah, Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya. Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.




Thursday

KENALI JAUNDIS @ SHAKLEE PUCHONG





Jaundis biasa dialami oleh bayi-bayi baru lahir terutamanya bayi yang lahir tidak cukup bulan. Jaundis ini berlaku pada minggu pertama hingga ke minggu kedua selepas dilahirkan.


Sebenarnya hampir kesemua bayi baru lahir mengalami jaundis tetapi tidak kelihatan dengan jelas. Pada sesetengah bayi, Jaundis berlaku hanya sekejap dan tidak berbahaya dan akan hilang sendiri atau hilang dengan rawatan yang ringkas sahaja.


Tetapi dalam kes-kes tertentu, masalah ini boleh menjadi serius dan perlu diambil perhatian.


Jaundis boleh dikesan dengan melihat tanda-tanda seperti bahagian mata putih dan kulit bewarna kekuningan. Kesan ini akan dapat dilihat dengan jelas apabila kulit ditekan. Biasanya jaundis bermula dari bahagian kepala dan semakin menurun ke bahagian bawah badan. Bayi jaundis juga akan kerap tidur.




Jaundis terjadi apabila bilirubin iaitu pigmen yang bewarna kuning berkumpul di bawah kulit. Kadarnya yang tinggi menyebabkan kulit kelihatan kekuningan. Apabila sel darah merah dileraikan, bilirubin dihasilkan. Semua darah mengandungi bilirubin dan kebiasaannya akan diproses oleh hati dan disingkir melalui pembuangan najis dan air kencing.


Ketika bayi dalam kandungan ibu, proses ini dilakukan oleh hati ibu. Tetapi aabila berada di luar, proses ini mla dilakukan oleh hati bayi sendiri. Hati bayi yang belum matang mungkin tidak mampu memproses dan membuang bilirubin dengan pantas.

Akibatnya terjadilah Jaundis. 



Biasa berlaku dari hari pertama ke hari ke-4 mengikut jenis Jaundis. Kadarnya akan meningkat sehingga 12mg/dl dan boleh meningkat sehingga 15mg/dl. Jika meningkat sehingga 20mg/dl perlu pengawasan rapi dari doktor.



Dalam kebanyakkan kes, Jaundis tidak merbahaya. Namun, jika tahapnya tinggi dan dibiarkan tanpa rawatan, akan berlakunya kerosakan kekal terhadap sistem saraf yang boleh menyebabkan pekak, pertumbuhan lembab, dan cerebral palsy.




Jika bayi anda mendapat jaundis dalam masa 24 jam selepas lahir, ini dianggap serius dan perlu pemerhatian rapi dan rawatan segera.




Petua Yang Boleh Diamalkan :
  • Jemur bayi anda di sebelah pagi di bawah redup (kawasan berbumbung seperti balkoni). Seeloknya jemurlah dalam pukul 8 pagi iaitu sebelum matahari tinggi. Ketika menjemurnya, tutup mata bayi supaya tidak silau.
  • Susukan bayi anda dengan lebih kerap kerana bayi anda akan selalu membuang air kecil atau membuang air besar yang akan sama-sama keluar dengan kekotoran yang ada dalam tubuh mereka.
  • Jika anda mengambil jamu atau herba, hentikan buat seketika sehingga bayi anda sembuh.


Mandian Yang Disarankan
  • Rebus daun bunga raya, daun sirih dengan air kelapa. Selepas itu mandikan anak anda dan bilas sehingga bersih. Amalkan selama beberapa hari.
  • Air rebusan serai digunakan untuk memandikan bayi sekali sehari (beberapa batang serai dititik dan direbus sehingga mengeluarkan bau wangi)
  • Air mandian daripada rebusan daun-daun seperti daun pandan, daun durian belanda, daun serai wangi, daun lengkuas, daun inai, dan daun mengkudu boleh juga digunakan.






                                                                                                                             


Set Menyusu Shaklee adalah salah satu daripada set Shaklee set yang sangat laris dijual. Dengan adanya set ini, ibu-ibu tidak runsing lagi kerana InsyaAllah set ini dapat menambahkan lagi susu badan dan bayi jadi kenyang dan puas menyusu. Lebih ramai ibu memberi anak kebaikan susu ibu berbanding susu lembu.


SET MENYUSU SHAKLEE

Set Menyusu Shaklee ada beberapa jenis dari yang paling basic hingga ke set lengkap penyusuan. Ada juga set bajet bagi ibu yang tidak mahu mengambil keseluruhan vitamin dalam set lengkap.

Set Menyusu Shaklee diambil oleh ibu menyusui untuk jangka masa panjang dengan harganya mampu milik dan menjimatkan. Dengan dos yang sesuai, ianya juga selamat diambil oleh ibu yang menyusukan bayi jaundice dan G6PD.

Jom Kita Tengok Testimoni customer yang telah mencuba Set Menyusu Shaklee

"TESTIMONI"

                                                                                                                            
Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.


Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di 

  • Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
  • Email : imanfirdaus2014@gmail.com 

Semoga mendapat manfaat

-Norbaya Omar-
-SID 1138278-


                                                                                                                         



EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.

Apa Yang Perlu Anda Buat?
Pertama sekali,
Download EBook ni


=>  SORRY BOS!! SAYA TERPAKSA BERHENTI KERJA

Luangkan masa.
Baca..
Hayati..


And then you decide.. :)

Friday

KETAHUI CARA ELAK GIGITAN BAYI SEMASA MENYUSU @ SHAKLEE PUCHONG

Masa kini, ramai ibu yang meneruskan penyusuan susu ibu biarpun anak sudah melebihi usia enam bulan. Pada usia ini, ada segelintir bayi yang mula tumbuh gigi.




Salah satu cabaran yang perlu dilalui ialah Gigitan Bayi.
Jom sama-sama kita lihat cara-cara yang boleh kita gunakan untuk mengelakkannya.



KETAHUI PUNCA
Sebaik-baiknya dari awal sesi penyusuan, anda sendiri perlu mengelakkan diri daripada digigit bayi.

Bagaimana caranya?

Hal ini dapat anda lakukan dengan terlebih dahulu mengenalpasti apakah punca sebenar yang menjadikan bayi anda suka menggigit.

Salah satu kemungkinan yang boleh diandaikan ialah bayi merasa kecewa kesan daripada gagal memperolehi susu seperti yang diingininya. Sekiranya itu adalah puncanya, anda perlu meransang payu dara agar aliran susu adalah lancar bagi memenuhi keprluan bayi.

Dalam usaha melancarkan aliran susu, apa yang anda boleh lakukan ialah menuam payu dara menggunakan tuala yang telah direndam ke dalam air suam terlebih dahulu. Pada masa yang sama lakukan juga urutan khas puyudara.




BERALIH PAYU DARA
Salah satu langkah yang boleh anda lakukan ialah dengan mengalihkan bayi daripada payu dara yang sedang digigitnya kepada payu dara yang lain. Lakukan secara perlahan-lahan agar ia tidak mendatangkan kecederaan kepada puting.

Selain melakukan proses peralihan ini, anda digalakkan untuk menegurnya secara berhemah. Nyatakan perasaan yang anda alami akibat gigitannya itu,

Antara yang boleh anda luahkan adalah :

“Mama sakit bila sayang gigit mama…”

ataupun,

“Adik tak sayang mama ker? Kesian mama kena gigit…”

Walaupun gigitanya itu bisa menimbulkan rasa marah, anda dinasihatkan agar menegur bayi dengan sopan.

Dalam keadaan tertentu, anda juga boleh membiarkan bayi buat seketika sebelum menyambung semula sesi penyusuan. Dengan cara sebegini diharap bayi akan bertolak ansur dan memahami jika dia menggigit anda, balasannya dia tidak dapat meneruskan penyusuan.




SELESAKAN POSISI
Sepanjang sesi penyusuan berlansung, adalah sangat penting untuk anda memastikan posisi penyusuan yang anda gunakan benar memberikan keselesaan kepada bayi dan diri anda juga. Jika anda mendapati bayi kelihatan tidak selesa dengan posisi yang diguna pakai, segera ubah posisi lain agar ia tidak sesekali mengganggu proses penyusuan yang sedang berlansung.



LERAIKAN DENGAN JARI
Apabila bayi anda seakan-akan mahu mengigit, segera memaskkan jari kelingking di bahagian tepi mulutnya bagi membolehkan anda meleraikan mulutnya daripada payudara.

Namun anda diingatkan agar tidak meleraikan sesi penyusuan secara tiba-tiba tanpa memasukkan jari kelingking terlebih dahulu.

Dengan cara ini, anda dapat mengelakkan diri daripada mencederakan putting yang sekaligus mengurangkan rasa sakit akibat putting yang melecet.





GIGIT SESUATU
Berikan bayi anda alat-alat lain untuk dia gigit. Contoh terbaik ialah teether. Paling tidakpun tualau kecil yang telah disejukkan di dalam peti ais. Alat-alat sepertyi ini adalah sangat berguna kerana ia boleh digunakan untuk memenui keinginan bayi menggigit tambahan pula jika dia sedang menalami masalah gatal gusi.




JANGAN JERIT
Anda dinasihatkan agar tidak sesekali meninggikan suara dan mejerit kepada bayi ketika dia menggigit. MAlah anda juga dinasihatkan agar tidak memukul atau menampar pipi atau bahagian anggota tubuh yang lain. Jika hal sebegini dilakukan, dikhuatiri akan menebabkan bayi terkejut dan mengalami perasaan takut untuk meneruskan penyusuan.

Lebih teruk legi apabila ia boleh menyebabkan bayi engan lagi menyusu di sesi penyusuan seterusnya.




TELITI GAYA PENYUSUAN
Sekiranya prihatin dengan gaya penyusuan bayi, anda dapat mengelakkan gigitan bayi biarpun di akhir sesi penyusuan. Hal ini dapat anda lakukan dengan mengetahui sama dia suka menggigit apabila mula mengamuk kerana kenyang ataupun ketika putting hampir terlepas daripada mulutnya.

Oleh yang demikian adalah sangat penting untuk anda sentiasa peka dan bersedia untuk menghentikan penyusuan setiap kali bayi menunjukkan tanda-tanda mahu menggigit apabila sesi penyusuan bakal berakhir.


                                                                                               



Set Menyusu Shaklee adalah salah satu daripada set Shaklee set yang sangat laris dijual. Dengan adanya set ini, ibu-ibu tidak runsing lagi kerana InsyaAllah set ini dapat menambahkan lagi susu badan dan bayi jadi kenyang dan puas menyusu. Lebih ramai ibu memberi anak kebaikan susu ibu berbanding susu lembu.


SET MENYUSU SHAKLEE

Set Menyusu Shaklee ada beberapa jenis dari yang paling basic hingga ke set lengkap penyusuan. Ada juga set bajet bagi ibu yang tidak mahu mengambil keseluruhan vitamin dalam set lengkap.

Set Menyusu Shaklee diambil oleh ibu menyusui untuk jangka masa panjang dengan harganya mampu milik dan menjimatkan. Dengan dos yang sesuai, ianya juga selamat diambil oleh ibu yang menyusukan bayi jaundice dan G6PD.

Jom Kita Tengok Testimoni customer yang telah mencuba Set Menyusu Shaklee

"TESTIMONI"


                                                                                                                            
Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.


Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di 

  • Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
  • Email : imanfirdaus2014@gmail.com 

Semoga mendapat manfaat

-Norbaya Omar-
-SID 1138278-


                                                                                                                         



EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.

Apa Yang Perlu Anda Buat?
Pertama sekali,
Download EBook ni


=>  SORRY BOS!! SAYA TERPAKSA BERHENTI KERJA

Luangkan masa.
Baca..
Hayati..


And then you decide.. :)