BELOVED FOLLOWERS

Sunday

OMEGA GUARD SHAKLEE



Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Saya doakan agar semuanya dikurniakan kesihatan yang baik.

Hari ini saya nak berkongsi dengan semua tentang Fish Oil.
Bukan Fish cake tau! :)



Pernah dengar tak Omega Guard Shaklee?
Omega Guard adalah minyak ikan.

Sudah semestinya ramai yang pernah makan Minyak Ikan kan?
Terutamanya sekali masa pregnant.
Betul tak?
Minyak Ikan memang sangat-sangat bagus untuk otak.

Dan jangan tak tau yang minyak ikan juga sangat sesuai kepada sesiapa yang ingin menurunkan berat badan.
Betul!
Ramai yang dah cuba.

Sebenarnya banyak lagi manfaat yang boleh kita dapat dari Omega Guard Shaklee ni.
Ia bukan sahaja bagus untuk ibu mengandung dan untuk turunkan berat badan je tau.
Banyak lagi kebaikan yang boleh kita dapat.

Ramai sangat dah yang jatuh cinta dengan Omega Guard Shaklee.
Nak tau tak kenapa mereka jatuh cinta?
Sebabnya, Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan yang paling special

1 Botol untuk semua.
1 Family boleh makan
Suami, isteri, adik, kakak, anak, mertua, semuanya boleh makan.
Terbaik kan?


KENAPA HARUS PILIH OMEGA GUARD SHAKLEE?




Sebabnya adalah kerana Omega Guard Shaklee merupakan Minyak Ikan yang terbaik di dunia.
Nak tau kenapa saya cakap ia minyak ikan terbaik di dunia?
Sebabnya :
  • Ianya diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) di perairan negara Jepun.
  • Ianya bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali ganda tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan
  • Ianya merupakan minyak ikan paling tulen di dunia berbanding dengan lambakan produk Omega lain di pasaran. 
  • Ianya mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi termasuklah EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan HDA.

Dan untuk pengetahuan para pembaca, semua syarikat pengeluar suplemen adalah TIDAK DIWAJIBKAN untuk menjalan ujian klinikal ke atas produk-produk makanan tambahan.

Tetapi BERBEZA DENGAN SHAKLEE, KERANA Shaklee adalah satu-satunya syarikat pengeluar suplemen yang menjalan ujian klinikal ke atas setiap produk mereka untuk mengatahui proses dan flow bagaimana Shaklee menghasilkan setiap produk mereka.

Setiap produk yang dikeluarkan oleh Shaklee juga mempunyai Certificate of Analysis nya sendiri.

Satu kajian telah dilakukan terhadap minyak ikan di pasaran. Hasilnya menunjukkan bahawa minyak ikan Omega Guard Shaklee mengandungi EPA dan DHA yang paling tinggi membekalkan 900mg EPA dan DHA.



Ramai juga yang bertanya :
  1. Apa itu EPA dan DHA?
  2. Apakah fungsi EPA?
  3. Dan apakah tugas EPA kepada tubuh badan kita?


Fungsi EPA (Asid Eikosapentaenoat)
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi 

Tugas DHA (Asid Dokosaheksaenoat)
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

OMEGA 3 ADALAH SANGAT BAHAYA
Tahukah anda, Omega-3 di dalam kapsul yang dijual di pasaran sebenarnya mempunyai KEBAIKAN dan KEBURUKAN.

Ramai di antara kita yang tidak menyedari bahawa kebanyakkan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan.

Ada apa dengan Kaedah Penyulingan Tekanan tinggi?

Bahaya ker?

Jawapannya adalah SANGAT BAHAYA!
Nak tahu tak kenapa saya cakap bahaya?

Sebabnya :
  1. Kaedah ini akan MEMUSNAHKAN SESETENGAH NUTRIEN yang terdapat di dalam minyak ikan,
  2. Kaedah ini juga TIDAK DAPAT MENAPIS KENDUNGAN LOGAM yang akan membahayakan kesihatan.
Jadi, apa pulak kaedah yang Shaklee gunakan untuk mengekstrak minyak ikan?
Berbeza ke dengan kaedah di atas?

Sememangnya SANGAT BERBEZA

Ini kerana Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.
  • Ianya dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengskstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi.
  • Ia dapat menyingkirkan bahan-bahan bahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB(polychlorinated biphenyl)
    • *PCB-merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik.

KENAPA IKAN LAUT DALAM?
Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia;
Penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah :
  1. Sakit jantung
  2. Lelah
  3. Tekanan darah tinggi
  4. Kencing manis
Manakala, kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu yang makanan mereka adalah daging yang mempunyai banyak kolestrol menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.

Selain itu, hasil penyelidikan yang lebih mendalam mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan bahawa ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh :
  • Merendahkan lemak dalam darah
  • Menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus
  • Merawat penyakit lelah
  • Merawat alahan kulit dengan berkesan


(1) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KANAK-KANAK SIHAT & PINTAR


  • Minyak ikan yang paling tulen mengandungi 7 jenis asid Omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA
  • Membantu tumbesaran, perkembangan dan fungsi otak
  • Meningkatkan daya ingatan dan pembelajaran
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil juga didapati kurang mendapat jangkitan pernafasan.

(2) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET EKZEMA



  • Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel serta mencegah keradangan kulit dan mengurangkan kegatalan. 
  • Ianya juga membantu melembapkan dan melembutkan kulit kerana kulit kering menjadikan ekzema semakin teruk.

(3) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET SENDI


  • Omega Guard didapati dapat  melambatkan degradasi tulang rawan. 
  • Ianya boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.




  • Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
  • Omega juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
  • Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.



(4) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KEHAMILAN DAN MENYUSU





  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta.
  • Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Atas sebab ini pakar mencadangkan supliment Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu.
  • Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.


(5) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET GOUT




  • Sangat penting untuk pesakit Gout yang teruk, Omega Guard penting untuk mengelakan inflamation pada sendi-sendi pesakit. 
  • Ianya juga adalah sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak menjadi lebih teruk.


(6) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET SLIMMING


  • Omega Guard Shaklee adalah sangat tulen (ultrapure) , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.
  • Omega guard tidak mengemulsi lemak, tetapi fungsi omega guard (minyak ikan) membantu pembakaran lemak yang sudah lama termendap. Ini kerana kandungan asid lemak Omega-3 EPA (asid eicosapentaenoic) dan DHA (asid docosahexaenoic) menurunkan paras insulin kita, jadi apa-apa kalori tambahan yang kita makan akan dibakar untuk tenaga, bukannya disimpan sebagai lemak badan
  • Diet yang kaya dengan minyak omega-3 meningkatkan tahap gula dalam darah (hipoglisemia) dan hasilnya, kita mempunyai lebih banyak tenaga untuk menjalankan urusan seharian
  • Pengambilan Omega Guard dapat membantu kita mengurangkan lemak dalam badan dan juga membantu dalam usaha membina otot.
  • Omega Guard juga dapat mengurangkan selera makan.
  • Jika kita hendak kekal kenyang lebih lama antara waktu makan, pengambilan Omega Guard selepas makan (Breakfast,Lunch dan Dinner) adalah sangat membantu. 
  • Dalam satu kajian, seseorang yang mengamalkannya akan kekal kenyang lebih lama selepas makan dan makan kurang secara keseluruhan.
  • Lama kelamaan ini akan dapat membantu kita mengurangkan berat badan tanpa rasa lapar. 
  • Ini berlaku kerana minyak ikan dapat mengawal pembebasan bahan kimia yang dipanggil serotonin. Serotonin membantu mengawal selera makan dan mood anda. Serotonin merupakan kimia otak yang buat kita rasa kenyang -ini memudahkan lagi bagi kita untuk mengawal jumlah pemakanan seharian.



turun berat bedan


Omega Guard juga menjadikan diet dan senaman kita menjadi lebih efektif.
Dalam satu kajian yang dijalankan oleh Professor Peter Howe di University of South Australia, subjek yang mengambil minyak ikan dalam diet seharian , hilang
lebih banyak berat badan berbanding subjek yang tidak mengambilnya.
Jika digabungkan dengan senaman dan diet yang betul, pengambilan Omega Guard dapat membantu mempercepatkan usaha kita untuk mengurangkan berat badan.



(7) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET ASMA




  • Selalunya pengidap asma akan diberikan dengan steroid yang akan memberi kesan sampingan dalam masa jangka yang panjang. 
  • Dengan pengambilan Omega 3 mampu bertindak sebagai steroid tetapi tidak akan memberi kesan sampingan seperti steroid. 
  • Kajian menunjukkan mereka yang menghidap penyakit inflamasi seperti asma mempunyai kandungan Omega - 3 yang rendah. Oleh itu pengambilan Omega -3 dari minyak ikan yang terbaik Omega Guard membantu meredakan inflamasi.


(8) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET BUASIR




  • Baik untuk sendi dan otot. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur yang membengkak sehingga proses pembuangan air besar menjadi perit. 
  • Omega bertindak membantu untuk mengecutkan otot-otot yang bengkak tersebut.


(9) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KESIHATAN LELAKI





  • Meninggikan tahap kolesterol baik.
  • Menurunkan kadar kolesteral Jahat.
  • Memelihara jantung yang sehat yang merupakan men’s silent killer.
  • Meningkatkan tahap kecerdasan minda
  • Membekalkan tenaga dan fokus

(10) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET DARAH TINGGI




  • Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk mengurangkan hipertensi(tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang. 
  • Mereka mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. 
  • Ia menunjukkan kebaikan Omega 3merendahkan tekanan darah berbanding orang yang tidak mengambilnya.
  • Omega Guard bertindak melancarkan saluran darah, membuang kolestrol . 
  • Kolestrol yang tidak terkawal menjadi bapa kepada penyakit darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.


(11) FUNGSI OMEGA GUARD DALAM SET KESIHATAN JANTUNG




  • Hasil daripada satu peyelidikan yang dijalankan telah menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak Omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko sakit jantung koronari. 
  • Satu hidangan Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak OMega-3 EPA dan DHA.
  • Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak Omega -3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.


MANFAAT OMEGA GUARD YANG WAJIB KITA TAHU
  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita 
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat 
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok 
  5. Mengekalkan tekanan normal darah 
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 
  7. Mengurangkan sakit kepala 
  8. Merendahkan kolestrol 
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 
  11. Mengawal masalah obesiti 
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung 
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin 
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak 
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak 
  16. Membantu menyihatkan paru-paru 
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll 
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) 
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang 
  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon. 
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan 
  22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
  23. Memelihara fungsi-fungsi sendi 
  24. Mencegah penyakit gout 

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti
  • Mencegah insomnia 
  • Mengurangkan tekanan emosi 
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan 
  • Membantu memperbaiki masalah autism 
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive 
  • Mengurangkan masalah schizophrenia 
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak 

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan? 
  1. Warga Emas 
  2. Pesakit Jantung 
  3. Wanita 
  4. Wanita yang telah melahirkan anak 
  5. Pesakit darah tinggi 
  6. Orang yang selalu lupa 
  7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas 
  8. Pelajar 
  9. Ibu menyusu 
  10. Ibu Hamil 
  11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus 


Cara makan Omega Guard untuk kanak-kanak

Cara Makan 1
Kapsul Omega Guard boleh dipicit dengan jarum dan dimasukkan kedalam susu


Cara makan 2
Boleh dikunyah begitu sahaja.Selamat untuk kanak-kanak.macam gula-gula


Cara makan 3
Dipicit dalam masakan makanan harian kanak-kanak

.
Cara makan 4
Dipicitkan juga dan diberikan dalam sudu


Cara makan 5
Ditelan begitu jer..cara ni sesuai untuk kanak-kanak 10 tahun keatas


________________________________________________________

APA KATA MEREKA




























*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK

Tuesday

SET MIGRAIN SHAKLEE

Saya cepat lesu dan letih, even though just duduk kat office je. 
Saya seorang yang tidak suka makan sayur dan ikan, 
Saya juga penghidap migrain yang teruk. 
Panadol memang bestfriend bila migrain, Selagi tak hilang sakit, selagi tu saya akan telan panadol. Kadang-kadang pain killer pun tak jalan.. 
Tapi Alhamdulillah lepas consume Set Shaklee, sampai hari ini tak ada migrain dah. 
Happy sangat..
-Jiha-

Ramai jugak yang bertanya, Shaklee ada set untuk migrain ker?
Jawapannya ADA!

Hari ni saya nak share dengan semua pasal SET MIGRAIN SHAKLEE
Saya terdetik untuk share pasal topik ini sebab weekend hari tu husband ada mengadu sakit kepala sangat. Masa tu kami baru jer nak keluar sebab ada hal dekat Bangi. Memang dah janji dengan kakak dan abang nak jumpa kat sana. Takkan nak cancel pulak kan. Diorang pun dah on the way masa tuh. Tapi husband cakap takper, kita gerak je la. Nak buat macam mana kan, kesian pulak dekat diorang.

Tapi sebelum nak keluar husband ada makan SET MIGRAIN SHAKLEE (Ostematrix + B-Complex). Mujur kat rumah macam-macam vitamin Shaklee ada. 

Senang, mix and match jer. 

Tapi sebelum ni husband memang tak pernah pun makan Set Migrain bila sakit kepala. Dan dan masa tu terfikir. So lepas makan set migrain tu kami pun bergerak ke Bangi dan bila sampai sana husband ada perasan yang kepala dia dah ok. dan x sakit..

Memang betul, PENING KEPALA DAH HILANG! 
Waah..rasa kagum sekejap. 

So lepas ni tak perlulah nak telan panadol lagi. Standard la kan, saya rasa bukan kami je, rata-rata orang kta memang daripada kecil dah diajar, bila sakit kepala je makan panadol..bila sakit kepala je telan pain killer.. tak gitu? heheh

Tapi sebenarnya tak ramai di antara kita yang tahu tentang betapa pentingnya bagi kita untuk mengamalkan cara hidup yang sihat agar kita dijauhkan serta tidak hanya bergantung kepada ubat-ubatan yang mengandungi bahan merbahaya ini.

Boleh baca entri saya sebelum ini mengenai Keracunan Ubat-Ubatan Moden


APA ITU MIGRAIN?
Migrain adalah sakit kepala yang terjadi di sebelah ataupun di kedua belah kepala yang menyakitkan dan berdenyut-denyut disertai dengan loya, mengalami gangguan visual dan beberapa symptom yang lain. Migrain boleh berlaku selama antara 4-72 jam tanpa henti.

Migrain boleh dikategorikan sebagai sakit kepala vascular (vascular headaches) iaitu saluran darah ke otak yang mengalami pengembangan dan pengecutan. Ada satu kajian dilakukan iaitu menggunakan imbasan tomography berkomputer (SPECT) menunjukkan mereka yang mengalami migraine terdapat keradangan (inflammation) yang paling ketara pada meninges (yang meliputi kulit kepala).Terdapat tiga membrane iaitu dura, arachnoid dan lapisan paling bawah atau ke dalam dipanggil pia.

Migrain atau sakit kepala sebelah amatlah menyeksakan kepada sesiapa sahaja yang mengalaminya.


APA PUNCANYA?
  1. Tidak cukup atau terlebih tidur, atau tidur yang tidak teratur boleh menyebabkan migrain
  2. Pemakanan yang tidak seimbang 
  3. Perubahan cuaca (Ini termasuk keadaan pancaran matahari yang terang atau lampu
  4. Bunyi dan bau kuat.
  5. Menonton TV atau menghadap skrin komputer terlalu lama.
  6. Tekanan emosi atau stres
  7. Merokok 
  8. Jantina (3 – 4 kali lebih kerap di hidapi wanita berbanding lelaki)
  9. Ketidakseimbangan hormon ketika dating haid (bagi wanita).
Pakar kesihatan percaya yang migrain adalah berpunca dari salur-salur darah di dalam kepala yang mengembang dan kemudian menguncup secara mengejut.

Wanita mempunyai kecenderungan menghidap migrain yang lebih tinggi berbanding lelaki (75%), kebiasaan sebelum haid dan selepas menopaus. Penemuan terbaru juga mengatakan ia mungkin disebabkan genetik.


CARA MENGATASINYA
Bila migrain datang, pesakit akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi pesakit yang agak teruk, dos dadah yang lebih tinggi diberikan agar dapat melalikan sistem badan mereka daripada kesakitan yang ditanggung.

Akan tetapi pengambilan ubat (dadah) yang berlebihan akan memudaratkan serta boleh mendatang kesan buruk terhadap kesihatan dalam jangka masa panjang.

Oleh itu, adalah lebih baik jika pesakit migrain menggunakan cara alternatif untuk mengatasi masalah migrainnya. Pengambilan supplemen natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa saya cakap terbaik?

Sebab, ia diperbuat daripada bahan makanan (vitamin semulajadi) dan diekstrak daripada makanan-makanan yang membekalkan nutrisi seimbang.


SET MIGRAIN SHAKLEE



Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)
  • Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan degupan jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium amat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf, otot, serta buah pinggang kita. 
  • Magnesium pula mustahak dalam mengekalkan metabolisma kalsium. Ia membantu mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu sebab migraine berlaku. Kajian menunjukkan Magnesium dapat membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan kekerapannya berlaku.
  • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium tanpa vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh menjadi sisa / batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex
  • Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan migrain. Vitamin B yang lengkap dalam B Complex Shaklee ini akan memastikan anda bukan saja kurang risiko diserang migrain, tapi juga penyakit-penyakit lain seperti depresi dan strok.

Jangan jadikan migraine berlarutan hingga menganggu rutin harian anda. 
Jom cegah migraine dengan Set Migrain Shaklee.


APA KATA MEREKA








*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK

Monday

CARA NAK MENJADI AHLI SHAKLEE



Saya mula mengambil suppliment Shaklee semasa menyusu anak pertama, Muhammad Ilham Firdaus. Masa tu saya cuma ambil Set Menyusu Shaklee, Set Resdung untuk husband, dan Meal Shake untuk anak kami Firdaus.

Alhamdulillah setakat ini kami memang sangat berpuas hati dengan kesannya. Syukur sangat-sangat dipertemukan dengan suppliment Shaklee.

Antara pengalaman kami menggunakan produk Shaklee :
Selepas beberapa ketika, terdetik di hati kami untuk menjadi ahli Shaklee, untuk berkongsi kebaikan dan manfaat dengan semua orang. Dan dari situ lah kami mula berjinak-jinak dengan bisnes Shaklee.

Alhamdulillah keputusan saya untuk serius bisnes Shaklee adalah salah satu keputusan terbaik dalam hidup saya. Ia umpama salah satu hadiah terindah buat saya dan keluarga.

Berdasarkan feedback dari customer. Memang ramai yang sudah merasai kesan daripada produk Shaklee. Mereka sangat berpuas hati dengan set yang mereka makan.

Sejak akhir-akhir ini juga saya lihat semakin ramai orang yang berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Ada yang mendaftar sebab suka dengan produk Shaklee yang berkesan dan semulajadi. Tak kurang juga yang nak mendaftar sebab nak memulakan perniagaan bersama Shaklee.

Jadi dalam entry kali ini saya nak berkongsi dengan anda semua tentang :
  • Bagaimana hendak menjadi AHLI SHAKLEE
  • Kelebihan menjadi Ahli Shaklee
  • Soalan-soalan popular yang selalu ditanya sebelum mendaftar jadi ahli Shaklee


BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?

Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-
  • Yuran Pendaftaran hanya RM65 + RM10 Postage. Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.
ATAU
  • Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.
Anda boleh hubungi saya untuk mendaftar, atau anda juga boleh menggunakan Shaklee ID 1138278 (Norbaya Binti Omar) sebagai SPONSOR.


SUSAH KE JADI AHLI SHAKLEE NI?

Sebenarnya tak susah pun. Apa yang perlu anda buat ialah :
  1. Daftar sebagai Ahli Shaklee
  2. Guna / jual produk Shaklee
  3. Kumpul Point
  4. Dan Bila anda depat certain points dalam sebulan, anda akan dapat CASH BONUS!
Terbaik kan?
Tak kisah, makan sendiri jer pun kita boleh dapat bonus
Jadi bonus tu dah boleh cover cost produk yang anda makan setiap hari. 

Bagus tak?
Dekat situ pun kita dah jimat.


MAINTAIN POINT DAN KEAHLIAN
Satu lagi perkara yang saya ingin kongsikan di sini ialah, yuran keahlian yang anda bayar tu cuma SEKALI SEUMUR HIDUP. Tak payah renew every year. Boleh pakai seumur hidup.

Kalau anda cuma nak makan sendiri, tak payah maintain points bulanan atau minimum belian.

Cuma gunakan produk, dan share dengan kawan-kawan dan saudara-mara je. Kalau mereka berminat, boleh beli dengan ID anda. Anda boleh beli pada harga yang murah. Iaitu 25% lebih murah daripada Retail Price.

Tapi kalau anda ingin mulakan business dan dapat CASH BONUS, barulah anda perlu mempunyai points tertentu setiap bulan.


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
  • Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price)
  • Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus. 
  • BERPELUANG membuat biznes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR.
  • ACCESS kepada SPECIAL GROUP, Maria Firdaus' Millionaire In Shaklee (MFMS) untuk testimonial dan maklumat terperinci mengenai produk-produk Shaklee.
  • Mereka yang register dengan kami, akan dimasukkan ke dalam sebuah group Shaklee di Facebook. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini.

Macam-macam manfaat yang boleh kita dapat daripada group kami (MFMS)
  • Sistem sokongan yang kuat.
  • Anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat daripada mentor-mentor berpengalaman yang tidak jemu memberi tunjuk ajar.
  • Coaching secara online akan diberikan kepada sesiapa yang serius untuk berbisnes Shaklee
  • Anda juga akan dibekalkan dengan cara-cara atau bahan-bahan yang dapat anda gunakan untuk memulakan perniagaan online. 
  • Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini yang secara tidak lansung dapat memberikan anda sumber inspirasi dan motivasi.

Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya.

Jika anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. 

Semua orang nak tarik anda ke atas. 
Tak ade orang yang nak tolak anda ke bawah



Soalan-soalan Yang Selalu Ditanya Sebelum Daftar Jadi Ahli Shaklee :

Saya Kena Maintain Berapa Point Setiap Bulan?
Dengan Shaklee, anda tak perlu pun nak susah payah maintain point setiap bulan. Nak beli barang setiap 2-3 bulan sekali pun takde masalah. Keahliah anda akan tetap aktif.


Macam Mana Nak Beli Barang Nanti?
Anda tak perlu susah payah ke branch Shaklee sebab semua urusan pembelian boleh dibuat secara online. Lepas dah place order, biasanya dalam 2-3 hari barang dah sampai. Paling lama pun 5 hari berkerja


Berapakah Modal Untuk Memulakan Perniagaan Shaklee?
Anda tak perlukan sebarang modal untuk memulakan perniagaan Shaklee. Anda hanya perlu rajin dan follow setiap tips dan rahsia yang bakal saya kongsikan. Jika ada order produk, anda hanya minta pihak Shaklee poskan


Bila Saya Boleh Start Beli Produk Shaklee?
Anda boleh buat pembelian sekali dengan pendaftaran untuk menjimatkan kos penghantaran. Kalau anda join Shaklee untuk buat bisnes, anda boleh terus start promote Shaklee selepas menjelaskan yuran pendaftaran.


Kalau Tak Nak Buat Bisnes, Makan Sendiri Jer Boleh Ke?
Boleh sangat. Takde masalah pun sebab Shaklee takdelah mewajibkan setiap ahli buat bisnes. Tapi kalau anda nak buat bisnes, mestilah lagi bagus sebab anda boleh menjana pendapatan sampingan yang lumayan dengan Shaklee


Apa Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee?
Ada 3 kelebihan utama sebagai Pengedar Shaklee yang diringkaskan sebagai “The 3C Opportunity“. Apakah 3C itu?

1. CASH
  • Sebagai ahli Shaklee, anda akan mendapat point ataupun UV untuk setiap pembelian; tak kira vitamin, produk kecantikan mahupun sabun pencuci pinggan.
  • Cukup sebulan, point yang terkumpul akan di”reward”kan dengan cash bonus!
  • Kelebihan Shaklee ialah produknya yang merupakan produk penggunaan harian yang confirm setiap sebulan dua kita (atau customer kita) akan restock. Jadi secara tak langsung, anda akan mendapat cash bonus yang berterusan.
  • Selain itu harga sebagai pengedar juga banyak berbeza dengan harga retail yer 
  • Tips: Nak kumpul point banyak-banyak senang jer, anda boleh kongsi ID anda untuk membeli supplement bagi kaum keluarga, ofismate dan jiran-jiran.

2. CAR
  • Kalau point anda mencapai point yang telah ditetapkan, anda layak untuk menerima Car Allowance. 
  • Yang menjadikan Car Allowance Shaklee menarik ialah ianya dalam bentuk Cash! Jadi anda bebas menggunakan wang tersebut untuk membeli kereta ataupun untuk membayar ansuran kereta sedia ada.
  • Nak kumpul dan simpan untuk membeli kereta idaman anda bila dah cukup duit pun takde masalah! You decide!

3. CONVENTION
  • Tahniah! Anda dah berjaya dapat Cash Bonus dan juga Car Allowance. Tapi takkan itu jer? “C” yang ke-3 adalah convention dan percutian.
  • Anda bakal menikmati percutian bertaraf 6 bintang sekiranya anda berjaya mengumpul point yang mencukupi untuk setiap financial year.
  • Percutian yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee ini bukan sahaja percutian dalam negara, tetapi juga percutian ke luar negara!


Kalau Saya Nak Buat Bisnes, Macam Mana? Saya Malu & Tak Reti.
Berminat nak buat bisnes dengan Shaklee?
Tahniah kerana membuat pilihan yang bijak! 
Anda tak perlu risau kalau anda seorang yang pemalu dan tak reti langsung tentang online bisnes.
InsyaAllah kami akan guide anda dari A sampai Z tentang bagaimana anda boleh mula menjana pendapatan sampingan daripada Shaklee secara 100% online.



EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

Sunday

SOLAT SUNAT DHUHA

Rezeki yang melimpah-ruah, halal dan berkat adalah dambaan setiap insan. Namun untuk menjadikannya kenyataan bukanlah sesuatu yang mudah. Ini kerana kekayaan yang bertimbun dan kedudukan yang tinggi tidak menjamin keberkatan hidup yang hakiki.

Sering kita lihat orang yang rezekinya melimpah-ruah membelanjakan kekayaan mereka ke jalan sesat dan mengingkari perintah Allah sedangkan kita selalu diingatkan serta dinasihatkan oleh Allah supaya makan rezeki yang baik dan jangan sesekali mengikut jejak syaitan.

Rezeki yang halal dan berkat bukan sahaja dapat membawa manusia menuju ketenteraman hati, malah dapat membawa kemuliaan di sisi Allah. Insya-Allah, kita dapat mencapainya dengan mengerjakan solat Dhuha.

Solat Dhuha adalah solat yang berkait rapat dengan rezeki sama ada dipermudahkan rezeki, rezeki diberkati, kemanfaatan rezeki dan pahala yang tinggi nilainya. Manakala di akhirat pula, Allah menyediakan pintu khusus baginya memasuki syurga.



BILANGAN RAKAAT :

  • 2 hingga 12 rakaat (2 rakaat 1 salam)



WAKTU PALING AFDHAL DAN SESUAI UNTUK SOLAT : 

  • Pagi - 20 minit selepas matahari terbit. 
  • Anggaran 8.00 pagi - 12.00 tengah hari (Sebelum zuhur).


NIAT SOLAT SUNAT DHUHA

" U-shol-lii sun-na-tadh Dhu-haa rok-'a-tai-ni lil-laa-hi ta-'aa-laa "
(Sahaja aku sembahyang solat sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Ta'ala)



BACA KETIKA SUJUD TERAKHIR(3 KALI)


"Wa-Hab li yaa-wah-Haa-bu 'il-man, wa-hik-ma-tan, waar-zuq-niy, yaa-raz-zza-qu kun liy mu-saH-Ha-laa"
(Berilah daku wahai Yang Maha Pemberi ilmu dan hikmah dan kurniakanlah daku wahai yang perngurnia, Jadi mudahkan daku)



BACALAH DOA INI SETELAH SELESAI SOLAT


Allahumma innadh Dhuha~a Dhuha~uka, 
Wal bahaa~a bahaa~uka
Wal jamaala jamaaluka
Wal quwwata quwwatuka
Wal qudrata qudratuka
Wal ishmata ishmatuka
Allahhuma inkaana rizqi fis samma-i fa anzilhu
Wa inkaana fil ardhi fa~akhrijhu
Wa inkaana mu'asaran fayassirhu
Wainkaana haraaman fathahhirhu
Wa inkaana Ba'idan fa qaribhu
Bihaqqiduhaa~ika wa bahaaika
Wa jamalika wa quwwatika waqudratika
Aatini maa ataita 'ibaadakash shalihin

maksudnya :
Ya Allah ! bahawasanya waktu Dhuha itu adalah waktu Dhuha-Mu, keindahan itu adalah keindahan-Mu, kecantikan itu adalah kecantikan-Mu, kekuatan itu adalah kekuatan-Mu, kekuasaan itu adalah kekuasaan-Mu, dan perlindungan itu adalah perlindungan-Mu. Ya Allah ! Ya Tuhanku, jika rezekiku berada di atas langit, maka turunkanlah, dan jika berada di dalam perut bumi maka keluarkanlah, dan jika sukar maka mudahkanlah, jika haram maka sucikanlah, jika masih jauh maka dekatkanlah. Berkat waktu Dhuha-Mu, Keagungan-Mu, Keindahan-Mu, Kekuatan dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh.

UNIC - DOA DHUHA
(InsyaAllah senang nak hafal Doa Dhuha kalau dengar video ni)


FADHILAT SUNAT DHUHA

Sebaik-baiknya solat Dhuha ini dikerjakan setiap hari kerana ia mempunyai banyak kelebihan dan fadhilatnya, dimana seseorang itu akan memperolehi keampunan Allah SWT, murah rezeki dan ketenangan jiwa serta kehidupan.
  • Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda: “Sesiapa Yang mengerjakan solat Dhuha dengan istiqamah nescaya akan diampuni dosanya olleh Allah sekalipun dosa itu sebanyak buih di lautan.”
  • Rasulullah SAW bersabda: “Bahawasanya di syurga ada pintu yang dinamakan ‘Dhuha’. Maka apabila tiba hari kiamat kelak, berserulah (malaikat) penyeru: “Manakah orang-orang yang telah mengamalkan solat Dhuha; Inilah pintu kamu, silakan masuk ke dalam syurga dengan Rahmat Allah.” (HR At-Tabrani)
  • Rasulullah SAW juga bersabda dalam hadits lain dari Nuwas bin Sam’an, “Allah berfirman: “Wahai anak Adam, jangan sekali-kali engkau malas mengerjakan empat raka’at pada permulaan siang (Solat Dhuha), nanti pasti akan Ku cukupkan keperluanmu sampai ke petang harinya.” (HR. Haklim dan Tabrani).

NOTA
Kepada orang yang tidak menghafal surah-surah yang disarankan iaitu surah al-Syams pada rakaat pertama dan al-Dhuha pada rakaat kedua, boleh dibaca apa-apa surah. Yang penting niat kita adalah ikhlas untuk Allah SWT.

Berkenaan doa pula, boleh baca mana-mana doa yang berkaitan tetapi lebih afdal baca doa solat Dhuha yang khusus. Doa itu sememangnya cukup baik dan sempurna untuk memohon keberkatan rezeki dari Ilahi.

Dalam satu riwayat Rasulullah s.a.w. bersabda yang maksudnya :

“Barangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih di lautan.” (Riwayat Ibnu Majah dan At-Tirmidzi)

Thursday

BOLEH KE TAMBAH SUSU IBU HANYA DENGAN ALFALFA?

Jika zaman mak ayah datuk nenek kita dahulu, penyusuan susu ibu boleh dikatakan berleluasa gitu. Macam tidak kena pula perkataan berleluasa itu. Tapi itulah hakikatnya pada zaman itu sesiapa sahaja rasanya mengamalkan penyusuan susu ibu bukan?

Yang bagusnya zaman sekarang pun kesedaran penyusuan susu ibu semakin baik. Rata-rata ramai ibu-ibu yang telah mula menyedari kepentingan penyusuan susu ibu.

Memang banyak kelebihan penyusuan susu ibu ini dan bila kita sedari betapa hebatnya susu ibu, semakin hati kita akan berusaha untuk menyusukan bayi masing-masing.



Untuk menjayakan perjalanan penyusuan si manja anda sehingga dua tahun si ibu perlulah kuat semangat dan mempunyai keazaman yang tinggi.

Lengkapkan diri anda dengan ilmu tentang penyusuan.

Disini saya kongsikan satu soalan yang selalu diajukan oleh para ibu menyusu,


Boleh ke saya tambah susu badan dengan hanya mengambil suppliment Alfalfa sahaja?
Ada perbezaan ke kalau saya ambil set meyusu yang full set? 





Alfalfa sahaja boleh ke?
Ok, pertama sekali jawapan untuk soalan pertama, bolehkah jika para ibu bergantung hanya pada Alfalfa sahaja sebagai alternatif untuk menambah susu ibu selain daripada sesi perahan dan hisapan bayi yang konsisten?

Jawapannya ialah BOLEH..

Melalui pengalaman saya sendiri serta pengguna-pengguna Set Menyusu Shaklee yang lain, jika hanya bergantung dengan Alfalfa sahaja, sebenarnya ia masih boleh menghasilkan susu dengan banyak. Ini adalah kerana sifat Alfalfa itu sendiri yang bertindak sebagai agen yang membantu badan dalam meransang susu ibu dengan lebih cepat.

Sebab itu jika kita lihat, rata-rata pengguna yang mengambil 2 biji Alfalfa pasti akan merasakan perbezaan yang ketara jika pengambilan Alfalfa tersebut ditingkatkan pengambilan kepada 6 biji sehari, iaitu 2 biji selepas makan pagi, 2 biji selepas makan tengah hari, dan 2 biji lagi selepas makan malam.

Ibu tersebut akan merasakan susunya cepat bengkak lebih-lebih lagi apabila pengambilan air pada hari tersebut mencukupi dan perahan susu yang dibuat oleh si ibu tersebut konsisten setiap 2-3 jam sekali.

Tetapi kita mesti ingat, pada satu tahap, setiap dari kita mesti akan rasa letih, mengantuk, tidak bermaya, moody, tak ada tenaga, dan macam-macam lagi. Lagi-lagi untuk para ibu yang bekerja. Sebab saya juga pernah merasa perkara yang sama masa menyusu anak pertama. Masa itu saya cuma ambil Alfalfa dan ESP sahaja. Malah saya juga pernah dengar si ibu mengalami masalah kedinginan terhadap seks akibat mengantuk dan keletihan yang melampau.

Ini adalah kerana sesetengah daripada para ibu yang hanya fokus dan tertumpu kepada pemakanan untuk memperbanyakkan susu, sekaligus akan menyebabkan badan terpaksa bekerja keras untuk menghasilkan susu sebanyak yang mungkin tanpa mengambil kira apa juga keadaan si ibu. 

Nak tahu apa kesannya?
Kesan daripada perkara di atas, kita dapat lihat ramai para ibu yang mengalami masalah susu tersumbat atau juga dikenali sebagai clog duct.
Perkara ini sering sahaja berlaku kerana ramai para ibu yang didapati tidak membuat perahan untuk mengosongkan payudara dek kerana badan yang terlalu letih dan tidak bertenaga.


Minyak Pelincir Kereta?
Sebenarnya ada perbezaan tak kalau kita ambil full set?
ADA...
BANYAK perbezaannya.
Keperluan tubuh dapat dipenuhi dengan sempurna jika si ibu mengambil Full Set dan ini juga secara tidak lansung akan membantu ibu tersebut untuk menghasilkan susu dengan lebih baik.



Saya tertarik dengan anologi yang digunakan oleh sebuah blog yang saya baca yang menyatakan bahawa vitamin ini diibaratkan seperti minyak pelincir kepada kereta. Jika sesebuah kereta itu dijaga penyelenggaraannya (maintainance), minyak hitam berganti, minyak sentiasa banyak...maka sudah pasti kereta itu dapat dipandu dengan lancar, tanpa ada hembusan asap hitam dan tiada tersengguk-sengguk macam orang yang sakit. Sama dengan keadaan si ibu yang menjaga pemakanannya maka jika badannya sihat, moodnya ceria, sentiasa bertenaga , bersemangat dan membuat sesi perahan yang konsisten...sudah pasti dengan izin ALLAH susu akan terhasil dengan baik mengikut keperluan bayi tadi


Jom kita baca pelan-pelan fungsi-fungsi Set Menyusu Shaklee :



ALFALFA
Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza.

Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.

Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pada baby adalah susah nak kena kembung.

Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.

Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.



ESP
Komposisi utama susu ibu adalah protein, diikuti dengan kalsium, dan barulah vitamin, mineral, lemak dan lain-lain lagi.

Protien adalah makanan sel yang mana kita tahu 25% badan kita adalah protein, unsur kedua terbesar selepas air (75% badan kita adalah air).

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.



VITA LEA
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak. Contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lagi.

Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak.

Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.

Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.



B COMPLEX
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa.

So, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.

Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.



VITAMIN C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu.

So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vitamin C ke 2 biji sehari dan bagi ibu-ibu yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh

Satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah dan cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.



OSTEMATRIX
Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia membantu membanyakkan susu secara tidak langsung.

Jika anda perasan, ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.Jika anda mengalami masalah ini pengambilan set ini amat digalakkan



OMEGA GUARD
DHA yang terkandung di dalam Omega Guard Shaklee akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan. Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan. Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan iaitu badan ramping dan sihat, dapat juga menyusukan bayi .

Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar.


Mengikut keputusan kajian yang membandingkan wanita mengandung yang mengambil sehingga 1100mg DHA (serta 800mg EPA) setiap hari dengan wanita mengandung yang mengambil cuma 100mg DHA setiap hari , wanita yang mengambil DHA 1100mg melahirkan anak (kanak-kanak A) yang mempunyai tahap IQ iaitu kebolehan berfikir dan memahami yang lebih tinggi (mendapat markah IQ yang lebih tinggi) sehingga kanak-kanak itu berumur empat tahun berbanding kanak-kanak yang dilahirkan oleh ibu yang hanya mengambil 100mg (kanak-kanak B). Kanak-kanak A juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, immuniti yang lebih baik serta kurang risiko alergik.












*********************************************************************************

Perlukan maklumat lanjut ?
Mahukan tawaran harga yang istimewa ?
Dapatkan konsultasi tentang produk atau set yang mana yang sesuai untuk anda.
Dapatkan tips cara pengambilan vitamin yang betul dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee di Puchong Selangor serta kawasan sekitar.
Cash On Delivery (COD) sekitar Puchong, Putrajaya, Cyberjaya dan Shah Alam
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, menggunakan Poslaju, GDEx atau Citylink. 

Sila hubungi saya di
Telefon / sms / whatsapp / wechat / : 0126775214 @ 0193924494
Email : imanfirdaus2014@gmail.com


Semoga mendapat manfaat
-Norbaya Omar-
-SID 1138278-

EBook Percuma Untuk anda
Ebook ini bukan ebook biasa. Ia ebook LUAR BIASA. Ia menceritakan kisah kejayaan seorang ‘Engineer’ yang terpaksa berhenti kerja selepas 6 bulan buat bisnes online.



DOWNLOAD EBOOK